نوع همکاری : همکار
کارفرما : دانشگاه جیرفت
سال طرح : 1392
مشاهده سایر طرح های مجتبی مقبلی
گردو درختی است که کشت و عمل آوری آن با اهداف چند منظوره صورت می¬گیرد لذا از نظر اقتصادی بسیار با اهمیت است. افزایش کمیت و کیفیت محصول به منظور دستیابی بازارهای جهانی جزء اهداف مهم اصلاح گردو است که نیازمند برنامه ریزی طولانی و بنیادی است در این میان فسفر و روی از جمله عناصر مهم در تغذیه گردو بوده و نقش این دو عنصر کاملاً برجسته است. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه سطح فسفر (صفر، 150و 300 کیلوگرم P2O5 در هکتار) و سه سطح روی (صفر، 15 و 30 کیلوگرم Zn در هکتار) در چهار تکرار انجام شد. افزایش مصرف فسفر اثر معنی داری بر افزایش غلظت فسفر و آهن در برگ داشت. کاربرد فسفر در سطح 150 کیلوگرم در هکتار سبب افزایش معنی دار غلظت مس در برگ گردید، اما کاربرد سطح بیشتر فسفر آن را کاهش داد. همچنین کاربرد روی سبب افزایش غلظت روی در برگ شد ولی غلظت فسفر را به طور معنی داری در برگ کاهش داد. نتایج بیانگر معنی دار بودن تاثیر فسفر، روی و بر همکنش فسفر و روی بر غلظت فیتیک اسید در برگ و نیز اثر معنی دار فسفر مصرفی از لحاظ آماری در سطح یک درصد و اثر روی مصرفی در سطح 5 درصد بر غلظت آنزیم کاتالاز بود. نتایج نشان داد افزایش فسفر مصرفی در سطح 150 کیلوگرم در هکتار سبب افزایش معنی دار وزن خشک مغز گردید، اما کاربرد سطح بیشتر فسفر آن را کاهش داد.