مقایسه تظاهرات بالینی سکته حاد قلبی در افراد جوان و سالمند مراجعه کننده به بیمارستان امام رضا ع در سال 92-91
1396/09/02 21:14:11
نوع همکاری : همکار
کارفرما : دانشگاه علوم پزشکی مازندران
سال طرح : __92
مشاهده سایر طرح های سید حمید شریف نیا
چکیده:
زمینه: سکته قلبی نماد کشنده ی بیماری های قلبی عروقی به شمار می رودکه معمولا در افراد بالای 45 سال اتفاق می افتد اما شیوع فاکتورهایی مثل چاقی،فشار خون بالا،دیابت و سندرم های متابولیک خطر گسترش بیماری های قلبی عروقی زودرس را در جوانان افزایش داده است بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی مقایسه ای تظاهرات بالینی سکته حاد قلبی در افراد میانسال و سالمند انجام شد.
مواد و روش ها: دراین مطالعه توصیفی-مقطعی،366 بیمار کمتر و بیشتر از 55 سال که با تشخیص سکته حاد قلبی در بخش CCU بیمارستان امام رضا (ع) آمل بستری بودندوارد مطالعه شدند. داده ها با استفاده از فرم اطلاعات دموگرافیک و چک لیست علایم بالینی جمع اوری شدند. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS20 و با استفاده از آمار توصیفی،نسبت شانس (odd ratio) و مانتل هانزل (Mantel-Haenszel) تجزیه و تحلیل شدند(05/0=α و 3/0d=).
نتایج: نتایج تحقیق نشان داد که سن بالای 55 سال شانس علایمی مثل تنگی نفس، ضعف، استفراغ و سکسکه را به ترتیب 66/1، 62/2، 98/1 و 19/2 کرد همچنین بعد از کنترل اثر جنسیت هم این علایم با سن بالای 55 سال ارتباط معنی داری داشت.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده از مطالعه حاضر بیماران با سن بالا شانس بیشتری را برای بروز علایم غیر اختصاصی دارند که کادر درمان باید در هنگام ارزیابی اولیه دقت بیشتری داشته باشند.
کلمات کلیدی: سکته حاد قلبی، سن، میانسالان، سالمندان، تظاهرات بالینی