نوع همکاری : همکار
کارفرما : دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان
سال طرح : 1391
مشاهده سایر طرح های فاطمه رهایی
پر فشاری خون یک بیماری بهداشتی – تغذیه ای است. شیوع پر فشاری خون در جمعیت های گوناگون متفاوت است. به استثنای جمعیت های محدودی که به صورت بدوی و با فرهنگ جدا از سایر نقاط دنیا زندگی می کنند، فشارخون در همه جمعیت ها وجود دارد (1). آمار بعضی از کشورها نشان می دهد 3/1 افراد بالغ مبتلا به پر فشاری خون هستند (2). حدود 95-80% بیماران مبتلا به پرفشاری خون اولیه هستند و در 20-5% بیماران یک بیماری زمینه ای اختصاصی باعث افزایش فشارخون می شود. معمولاً برای فشارخون اولیه علت مشخصی یافت نمی شود و در نتیجه تعامل عوامل محیطی و ژنتیکی روی می دهد. در تمام دنیا دریافت طولانی مدت کالری بیش از انرژی مصرف شده، مصرف طولانی و بیش از حد سدیم در رژیم غذایی، چاقی، مصرف الکل، زندگی کم تحرک، استرس روانی _ اجتماعی در ایجاد فشار خون دخالت دارد.