نوع همکاری : مجری
کارفرما : داتشگاه آزاد اسلامی
سال طرح : 1387
مشاهده سایر طرح های رسول رنجبریان
نوآوري و پويايي علمي و پيشرفت فن آوري در جوامع ، در گرو توجه به كيفيت آموزش و پرورش و رشد و گسترش آموزش عالي است. گسترش روز افزون دامنه علوم و تخصصي شدن مشاغل و صنعتي شدن كشور نياز به توسعه آموزش عالي را اين پژوهش به منظور بررسي مسائل و مشكلات دانشگاه آزاد اسلامي واحد مياندوآب ، با انتخاب چهار گروه از اعضاي هيات علمي ، كاركنان و دانشجويان و مردم سطح شهرستان مياندوآب انجام شده است . در اين بررسي شش سوال به شرح زير مطرح شد تا پاسخ اين سوالات را از طريق پرسشنامه جمع آوري و نتايج آن نيز پس از تجزيه و تحليل مشخص گردد:
1- چه عوامل مثبتي در درون دانشگاه براي تحقق مطلوب اهداف سازمان تاثير دارد؟
2-چه عوامل منفي در درون دانشگاه مانع تحقق مطلوب اهداف سازمان شده و موجب كاهش كيفيت آن مي گردد؟
3-چه عوامل محيطي خارج از دانشگاه بطور مثبت بر عملكرد سازمان تاثير دارد؟
4-چه عوامل محيطي خارج از دانشگاه بطور منفي برعملكرد سازمان تاثيرداشته و آن را تهديد مي نمايد؟
5-وضعيت موجوددانشگاهاز نظرشاخص هايآموزشي، پژوهشي، عمراني، فرهنگي، دانشجويي ومالي و اداري بهچه نحويمي باشد؟
6- آيا دانشگاه آزاد اسلامي جايگاه واقعي خود را در سطح منطقه از نظر اقليمي ، جمعيتي و بومي حفظ نموده است؟
براي جمع آوري داده ها از پرسشنامه استفاده شد و براي سنجش سوالات مطروحه از پرسشنامه تنظيم شده توسط محققين استفاده شده است ، كه روايي و پايايي اين پرسشنامه بررسي و مشخص گرديد. جامعه آماري در اين تحقيق بيش از 110000 نفر بودند كه مجموعاً 267 پرسشنامه به نمونه آماري پخش و جمع آوري شد و همين تعداد در تجزيه و تحليل ملاك عمل قرار گرفت .
روش آماري مورد استفاده در اين تحقيق توصيفي همبستگي مي باشد و براي تحليل رابطه بين متغيرها، از ضريـــب همبستگـــي پيرســون و اسپيرمن ، توسط نرم افزار SPSS استفاده گرديد. نتايج به دست آمده نشان مي دهد :
1- عوامل مثبتي همچون وجود اعضاي هيات علمي تمام وقت و نيمه وقت و حق التدريس ، وجود خوابگاه هاي دانشجويي و بالا بودن ظرفيت اين خوابگاهها و برگزاري سمينارهاي مختلف در درون دانشگاه براي تحقق مطلوب اهداف سازمان تأثير داشت.
2- عوامل منفي همچون برگزاري تعداد كم اردوهاي سياحتي و زيارتي، تعداد اردوهاي منتخبين دانشگاه، تعداد ميزگردهاي دانشجويي و تعداد مجلات و نشريات خارجي (آبونمان) در درون دانشگاه مانع تحقق مطلوب اهداف سازمان شده و موجب كاهش كيفيت آن مي گردد.
3- عوامل محيطي كه بعنوان فرصتها از جمله ديدگاه مثبت مردم نسبت به دانشگاه، متقاضيان جوان بين سنين 18 تا 22 سال ورود به دانشگاه، مقبوليت دانشگاه، در بين نيروهاي سياسي منطقه همخواني دانشجويان واحد(از لحاظ طبقه اجتماعي و پوشش و...) با فرهنگ مردم منطقه از عوامل خارج از دانشگاه بطور مثبت بر عملكرد سازمان تأثير دارد؟
4- عوامل محيطي كه بعنوان تهديد از جمله پايين بودن كمكهاي مردمي به واحدي دانشگاه ، عدم وجود زمينه هاي اشتغال در منطقه خارج از دانشگاه بطور منفي بر عملكرد سازمان تأثير داشته و آن را تهديد مي نمايد؟
5- وضعيت موجود دانشگاه از نظر شاخص هاي آموزشي، پژوهشي، عمراني، فرهنگي، دانشجويي و مالي و اداري در سطح متوسط به بالا قرار دارد.
6- نتيجه تحقيق نشان داد مقبوليت و پذيرش نظام آموزشي دانشگاه، حمايت مسئولين شهر و نيروهاي سياسي از دانشگاه آزاد اسلامي جايگاه واقعي خود را در سطح منطقه از نظر اقليمي ، جمعيتي و بومي حفظ نموده است
متغيرهاي سن ، جنسيت ، سابقه كار ، ميزان تحصيلات ، رشته تحصيلي و وضعيت تأهل از متغيرهاي شخصي اي هستند كه در ارتباط با ساير متغيرها مورد بررسي قرار گرفتند . در پايان پيشنهاداتي براي مديران دانشگاههاي آزاد اسلامي و محققين ارائه گرديد.
واژه هاي كليدي
مسائل - مشكلات – دانشگاه آزاد اسلامي - مياندوآب