بررسی رابطه بین نفوذ اجتماعی و بهره وری در شبکه اجتماعی هم تالیفی پژوهشگران علوم قرآنی و حدیث
1396/11/24 20:49:36
نوع همکاری : همکار
کارفرما : دانشگاه پیام نور
سال طرح : 1396
مشاهده سایر طرح های علی اکبر خاصه
هدف: هدف این پژوهش بررسی رابطه بین نفوذ اجتماعی و بهرهوری و کارآیی پژوهشگران حوزه علوم قرآن و حدیث ایران است.
روش شناسی: این پژوهش با استفاده از روشهای رایج در مطالعات علمسنجی و با فنّ همنویسندگی و روش تحلیل شبکه انجام شده است. جامعۀ آماری پژوهش را کلیۀ مقالههای چاپشده در مجلههای حوزۀ علوم قرآن و حدیث تشکیل میدهند که در بازۀ زمانی دهساله (1385-1394) در پایگاه استنادی جهان اسلام نمایه شدهاند. برای تهیۀ ماتریس از نرمافزار بیباکسل و برای ترسیم نقشه علمی از نرم افزارهای یو.سی.آی.نت استفاده شده است.
یافته ها: بر اساس تجزیهوتحلیل دادهها، میانگین تعداد نویسنده در مقالههای حوزۀ علوم قرآن و حدیث 6/1 نفر بوده است. همچنین میانگین دریافت استناد به ازای هر مقاله 1/0 است که نشان میدهد پژوهشگران این حوزه چندان به مقالههای یکدیگر ارجاع نمیدهند. یافتههای پژوهش همچنین نشان داد بین نفوذ اجتماعی و بهرهوری و همچنین نفوذ اجتماعی و کارآیی رابطه وجود دارد. علاوه بر این، نتایج نشان داد شبکۀ اجتماعی این پژوهشگران سست و کمتراکم است.
نتیجه گیری: نتایج این پژوهش حاکی از آن است که پژوهشگران حوزۀ علوم قرآنی از همکاری گروهیِ پایینی برخوردارند. همچنین، کمتر به آثار همکاران خود استناد میکنند. نتایج آزمون رگرسیون نشان داد 10% واریانس مربوط به کارآیی توسط نفوذ اجتماعی (109/0 = R2) و 22% واریانس مربوط به بهرهوری توسط نفوذ اجتماعی تبیین میشود (218/0 = R2). پس پژوهشگران این حوزه باید به سمت تشکیل تیمهای پژوهشی و داشتن راهبرد همنویسندگی پیش بروند.