نوع همکاری : همکار
کارفرما : پژوهشگاه نیرو
سال طرح : 1396
مشاهده سایر طرح های فرزانه هاشمی نصر
دنیای امروز در بخش¬های مختلف صنعت برق و انرژی با چالش¬های عمده¬ای روبه¬رو است که ارائه راه¬حل¬های مفید در راستای به حداقل رساندن یا برطرف نمودن این مسائل نیازمند تحقیق و پژوهش بیشتر و به کارگیری تمامی علوم دخیل در مسائل مذکور خواهد بود. موضوع پروژه، آینده پژوهی با عنوان کاربرد اورگانیک الکترونیک¬ها در صنعت برق به معنای جستجوی منابع و الگوها در جهت تجسم آیندههای بالقوه و برنامهریزی برای آن¬ها به منظور تدوین نقشه راه می¬باشد. این مطالعه¬ی جامع، در راستای دسترسی به دانش فنی ساخت و تولید بسیاری از تکنولوژی¬های جدید مرتبط با صنعت برق نظیر منابع تولید انرژی برق از ادوات آلی¬-¬پلیمری (سلول¬های خورشیدی پلیمری)، ذخیره سازهای انرژی آلی¬-¬پلیمری (ابر خازن¬های آلی و باتری¬های لیتیم-پلیمر)، قطعات آلی¬-¬پلیمری (دیودهای ساطع کننده نور آلی و ترانزستورهای آلی) مورد نیاز در صنعت برق خواهد بود.
دو دیدگاه کلی در زمینه اورگانیک الکترونیک به شرح زیر می¬باشد: با تجهیزات اورگانیک الکترونیک، قادر به دستیابی به خواصی خواهیم بود که الکترونیک بر پایه سیلیکون از عهده آن بر نمی¬آیند. در نتیجه دستیابی به بسیاری از قابلیت¬ها امکان¬پذیر خواهد بود. از آن¬جایی که تعداد ترکیبات آلی و پلیمری قابل کاربرد در این زمینه گسترده است، لذا تحقیق و توسعه در این زمینه هر چه بیشتر و جذاب¬تر خواهد بود. همچنین، نسبت به قطعات الکتریکی در دنیای امروز، تجهیزات اورگانیک الکترونیک و نیز فرآیند تولید آن¬ها از نظر انرژی مصرف بهینه¬ای داشته، دوستدار محیط زیست بوده و لذا سبب ایجاد یک دنیای الکترونیک پایدارتر خواهند شد.
موضوع اورگانیک الکترونیک در سال¬های اخیر در بسیاری از گروه¬های تحقیقاتی مورد توجه و پیشرفت قرار گرفته است که این پیشرفت¬ها در هر دو زمینه دانش و تولید دستگاهی مربوط به علوم پایه شیمی، فیزیک و مواد می¬باشند. با این وجود، اهمیت موضوع اورگانیک الکترونیک به¬گونه-ای است که منجر به نفوذ سایر علوم نظیر نانوتکنولوژی، سنسورها و فوتونیک¬ها به آن می¬گردد. لازم به ذکر است که چشم انداز آینده، فراتر از این برنامه¬های بیان شده می¬باشد و در راستای تهیه مواد جدید که صنعت اورگانیک الکترونیک را کارآمدتر، در دسترس¬تر و پایدارتر نماید، گسترش خواهد یافت.