جداسازي و شناسايي بیوشیمیایی و مولكولي باكتريها با پتانسيل پروبيوتيكي از محصولات لبني سنتي منطقه مغان و مشگينشهر
1397/10/30 22:16:35
نوع همکاری : مجری
کارفرما : دانشگاه آزاد اسلامی اهر
سال طرح : __91
مشاهده سایر طرح های بهبود جعفری
پروبیوتیکها به عنوان تیمارهای باکتریایی زنده با اثرات سلامتی سودمند کلینیکی در انسان تعریف شدهاند. هدف این تحقیق، مطالعه پتانسیل پروبیوتیکی محصولات لبنی سنتی(پنیر، ماست وکشک) مناطق مغان و مشكينشهر به منظور جداسازی و شناسایی میکروارگانیسمهایی با ویژگیهای پروبیوتیکی بالا بود. نتایج نشان داد که محصولات لبنی سنتی مناطق مغان و مشكينشهر منابع با ارزشی از نقطهنظر میکروارگانیسمهای پروبیوتیک هستند. مقاومت ایزولهها به اسید درPhosphate Buffer Saline با 5/2=pH تعیین و میزان مقاومت به نمکهای صفراوی در OD=600nm اندازهگیری گرديد. شناسایی ایزولهها با استفاده از روشهای بیوشیمیایی، فیزیولوژیکی و مورفولوژیکی و نيز مولكولي معمول صورت گرفت. خاصیت ضد میکروبی مایع رویی 3 ایزولهی مختلف لاکتوباسیلوس و 4 ايزولهي مختلف انتروكوكوس در pH های 4 و 7 بر روی سویههای پاتوژن استانداردPTCC 1399 E.coli، Yersinia entercolitica ATCC 1159 و Listeria innocua DSMZ 20649 به روش انتشار چاهک (diffusion agar well) بررسی گردید. همه38 ایزوله جداسازی شده درمرحله غربالگری اولیه(3=pH)، از مقاومت اسيدي بالايي (كمتر ازيك واحد لگاريتم كاهش) در5/2= pH برخوردار بودند. همچنين ایزولههای مذکور قادر به رشد در محیط حاوی % 3/0 بایل بودند و به چهار دسته شامل، 12 ایزوله مقاوم به بایل، 9 ایزوله با تحمل بالا، 10 ایزوله با تحمل متوسط و 6 ایزوله باتحمل ضعيف به نمکهای صفراوی تقسیم شدند و براساس نتایج تستهای فنوتیپی ومولكولي 12 ايزوله لاكتوباسيلوس در3 گروه مختلف شامل گونههای Lactobacillus casei، Lactobacillus Plantarum وLactobacillus sake و26 ايزوله انتروكوكسي در 4 گروه مختلف شامل گونه هاي Enterococcus durans, Enterococcus faecium Enterococcus faecalis و Enterococcus avium قرار گرفتند.