نوع همکاری : مجری
کارفرما : شرکت تعاونی توسعه روستایی سیاوشکلا
سال طرح : 1394
مشاهده سایر طرح های سیدسهیل معنوی امری
با توجه به اهمیت سیلیس بر صفات صفات کمی و کیفی در برنج، آزمایشی در سال زراعی1394 در شهرستان آمل به صورت گلدانی به صورت طرح کاملا تصادفی در چهار تکرار انجام شد. تیمارها شامل سیلیکات پتاسیم، سیلیکات کلسیم، و سدیم هر کدام در دو سطح 75 و 150 پی پی ام و شاهد (بدون مصرف سیلیس) بود. نتایج نشان داد تمامی صفات کیفی دانه برنج به جز عرض دانه خام که در سطح پنج درصد معنی دار شد ، همگی در سطح یک درصد معنی دار شدند و تحت تاثیر منابع مختلف سیلیس قرار گرفتند. با مصرف 75 و 150 میلی گرم بر کیلوگرم سیلیکات کلسیم حداکثر طول دانه خام مشاهده گردید. مقادیر و منابع مختلف سیلیس تاثیری بر عرض دانه خام نداشته اند و حداکثر عرض دانه خام در تیمار شاهد با (05/2) میلی متر مشاهده گردید. بیشترین تاثیر بر درجه حرارت ژلاتینه شدن مصرف 150 میلی گرم بر کیلوگرم سیلیکات کلسیم داشت و همینطور حداکثر درصد آمیلوز و طول دانه پخته شده به ترتیب با مصرف 150میلی گرم بر کیلو گرم سیلیکات پتاسیم و کلسیم بدست آمد. به طور کلی کاربرد سیلیکات پتاسیم و سیلیکات کلسیم با 150 میلی گرم در کیلوگرم خاک برای برنج توصیه میشود زیرا صفات کیفی دانه افزایش می یابد و سبب بهبود خواص کیفی برنج می گردد.