بررسی فالس پوزیتویته تست لاتکس آگلوتینیشن برای تشخیص کالاآزار بعد از حذف مرحله جوشاندن در بیماران اتوایمیون
1398/09/22 11:29:27
نوع همکاری : مجری
کارفرما : معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه علوم پزشکی کرمان
سال طرح : 1392
مشاهده سایر طرح های محمد امین قطعی
مقدمه: تست لاتکس آگلوتینیشنن برای تشخیص کالا آزار (کاتکس) که برای روی ادرار بیماران کالا آزاری انجام می شود یک تست ارزان، ساده و قابل اجرا در فیلد می باشد اما اشکال اصلی این روش مرحله جوشاندن نمونه است که به منظور حذف مثبت کاذب تست استفاده می شود.
روش: این مطالعه به منظور برررسی نتایج مثبت کاذب تست کاتکس بدون مرحله جوشاندن در ادرار افراد اتوایمیون طراحی گردید.تعداد 92 نمونه ادرار از افراد اتوایمیون و 20 نمونه ادرار از افراد سالم جمع آوری شد. تمام نمونه ها با تست کاتکس آزمایش شدند.سپس میزان مثبت کاذب تست کاتکس در نمونه های بیماران و افراد سالم پس از حذف مرحله جوشاندن بررسی شد. در نهایت پس از آنالیز نتایج، سرم بیماران به منظور شناسایی فاکتور روماتوئید چک شدند.
نتایج: نتیجه تست کاتکس همراه با مرحله جوشاندن نمونه ها برای تمام بیماران و افراد سالم منفی بود. پس از حذف مرحله جوشاندن در 20% ازنمونه های افراد سالم مثبت کاذب مشاهده شد. میزان مثبت کاذب در گروه های مختلف بیماران غیر از بیماران ویتلیگو بیشتر از گروه افراد سالم بود اما این تفاوت فقط در گروه بیماران روماتوئید آرتریتیس معنی دار بود. از میان تمام نمونه ها، 25 مورد تست RF مثبت داشتند و از این 25 نمونه 52% نتیجه مثبت برای تست کاتکس پس از حذف مرحله جوشاندن داشتند که این نتیجه نیز از نظر آماری معنی دار بود .
بحث: اساس التهابی بیماری های اتو ایمیون منجر به تولید آنتی بادی ها و فاکتورهای مختلفی توسط سیستم ایمنی می گردد. ترشح این مواد یا محصولات جانبی ناشی از تجزیه آنها از کلیه های با عملکرد سالم یا عملکرد تخریب شده می تواند منجر به ایجاد واکنش متقاطع و ایجاد مثبت کاذب در نتایج تست های تشخیصی قابل اجرا بر روی ادرار گردد. فاکتور روماتوئید یا مواد حاصل از متابولیسم آن ممکن است در ایجاد واکنش مثبت کاذب تست کاتکس نقش داشته باشد. بنابراین در مطالعاتی که به منظور بهبود تست کاتکس در جهت حذف مرحله جوشاندن نمونه ها انجام میگیرد اثر عامل RF باید نظر گرفته شود.