نوع همکاری : مجری
کارفرما : بنیاد مسکن استان کرمانشاه
سال طرح : 1398
مشاهده سایر طرح های نسا خزاعی
روستاها گر چه نقاط جمعیتی کوچکی هستند که شدت تغییرات کالبدهای اجتماعی، اقتصادی و ... آنها در مقایسه با شهرها بسیار اندک است ولی از آنجا که بعضی از این روستاها تحت شرایط خاصی به شهر تبدیل می شوند و در نتیجه تمرکز مراکز خدماتی و رونق اقتصاد و اشتغال بر شدت تغییرات آنها افزوده می شود، به طرحهایی برای کنترل رشد و توسعه از جنبه های مختلف نیاز دارند. نخستین اقدامات در این ارتباط از دهه ١٣۶٠ و در قالب طرح های روانبخشی روستاها آغاز شد. طرح هادی روستایی نیز بر مبنای تجارب این طرح ها از سال ١٣۶٧ تا کنون از طرف بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تهیه و اجرا می شود. برنامه ریزی در این طرح شامل سه مرحله کلی شناخت، تحلیل و طرح است که از الگوی برنامه ریزی طرح های جامع و هادی شهری الهام می گیرد.
طرح هادی روستایی بر اساس آیین نامه نحوه بررسی و تصویب طرح های توسعه و عمران محلی، ناحیه ای، منطقه ای و ملی و مقررات شهرسازی و معماری کشور مصوب 12/10/1378 هیأت محترم وزیران عبارت است از:
طرحی که ضمن ساماندهی و اصلاح بافت موجود، میزان و مکان گسترش آتی و نحوه استفاده از زمین برای عملکردهای مختلف از قبیل مسکونی، تولیدی، تجاری و کشاورزی و تأسیسات و تجهیزات و نیازمندی های عمومی روستایی به حسب مورد در قالب مصوبات طرح ساماندهی فضا و سکونتگاههای روستایی یا طرح های جامع ناحیه ای تعیین می نماید.
اهداف طرح هادی روستایی
بر اساس بند ٢ آئین نامه اجرایی ماده ٧ اساسنامه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مصوب 17/9/66 مجلس شورای اسلامی، اهداف طرح های هادی روستایی به شرح زیر می باشد:
الف) ایجاد زمینه توسعه و عمران روستاها با توجه به شرایط فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی؛
ب) تأمین عادلانه امکانات از طریق ایجاد تسهیلات اجتماعی، تولیدی و رفاهی؛
ج) هدایت وضعیت فیزیکی روستا؛
د) ایجاد تسهیلات لازم جهت بهبود مسکن روستاییان و خدمات زیست محیطی و عمومی.
علاوه بر اهداف فوق طرح هادی روستایی دارای اهداف تبعی دیگری نیز می باشند که عبارتند از:
1- بهبود کیفیت بافت روستا در چارچوب اقدامات پیش بینی شده در طرح و تلاش برای ایجاد فضای مناسب تر سکونت و فعالیت در آن؛
2- ایجاد تناسب منطقی بین جمعیت و عملکردهای مختلف مسکونی، تولیدی و خدماتی مورد نیاز در محیط روستا؛
3- کنترل و نظارت بر روند توسعه کالبدی روستا از طریق برنامه ریزی و تعیین نحوه استفاده از زمین در محدوده بافت مسکونی موجود و پیشنهادی؛
4- ایجاد زمینه کاهش خطر سوانح طبیعی در روستا از طریق شناخت زمینه های سانحه خیری و تمهید اقدامات ایمن سازی و نظارت بر ساخت و ساز در آنها؛
5- ایجاد بستر مناسب جهت فراهم شدن زمینه صدور سند مالکیت املاک واقع در بافت مسکونی روستا.
طرح مذبور نيز با هدف شناخت توانهاي محيطي و طبيعي روستاي ریزوند انجام گرفته است. در اين مطالعه مسائل جمعيتي، اقتصادي و همچنين مسائل فرهنگي و تمايلات و خواستههاي مردم كه بهره برداران واقعي بوده و عوايد مادي و معنوي در نهايت به آنان بر مي گردد، مورد توجه بوده است تا با استفاده از نتايج مطالعات گامي در جهت بهسازي و توسعه روستا و نهايتاً نگهداشت جمعيت باشد. در خاتمه لازم است از راهنماييها و همکاريهاي بيشائبه و پايانناپذير كارشناسان محترم واحد عمران روستايي بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان کرمانشاه مخصوصاً جناب آقایان دکتر ذوالفقاری ،مهندس نیک دست، غلامی بهرامی و .... و ریاست و کارشناس محترم بنیاد مسکن شهرستان کرمانشاه و همچنین همکاریها و رهنمودهای عامل چهارم بررسی و نظارت طرحهای هادی و بازنگری تشكر و قدرداني گردد. همچنين اینجانب كمال امتنان خود را از اعضای شورای اسلامی و دهیار روستا كه همكاري هاي بي دريغي را در انجام برداشت هاي ميداني و گردآوري اطلاعات محلي مبذول داشتند، اعلام ميدارد.