بررسی اثرات کودهای سیلیکاته در شرایط تنش خشکی بر صفات مرفوفیزیولوژیکی ، خصوصیات کیفی
1402/03/09 21:50:52
نوع همکاری : مجری
کارفرما : شرکت صنایع غذایی پردیس (برنج گلستان)
سال طرح : 1393
مشاهده سایر طرح های سیدسهیل معنوی امری
برنج یکی از مهم ترین محصولات کشاورزی از گروه غلات جهان می باشد و غذای بیش از نیمی از جمعیت جهان را تامین می کند (نور محمدی و همکاران، 1375). بر اساس گزارش سازمان خوار و بار جهان (فائو ) و سطح زیر کشت جهانی برنج در سال 2014 ، 176/157 میلیون هکتار و در ایران در سال 1390، معادل 583.773 هزار هکتار بود (آمار نامه کشاورزی، 1391 ). سيليسيوم بعد از اکسيژن دومين عنصر فراوان در پوسته بيروني کره زمين محسوب شده و تقريباً در تمامي کاني ها يافت مي شود. سيليسيوم بر روي عملکرد و کيفيت محصول برنج اثر فوق العاده اي دارد. با توجه به اینکه برنج یکی از محصولات عمده شمال کشور بوده و سیلیس از عناصر مفید برای رشد و عملکرد کمی و کیفی برنج می باشد و مقاومت گیاه را در مقابل آفات و بیماریها زیاد می کند و با گسترش ریشه سبب افزایش مقاومت گیاه به شرایط تنش خشکی می شود این تحقیق برای اولین بار در ایران برای تعیین اثرات نوع کود سیلیکاته در شرایط تنش خشکی بر ویژگیهای مرفوفیزیولوژیکی و خصوصیات کیفی و مقاومت به بیماریها و صفات وابسته به ورس و نحوه توزیع در اندام های مختلف برنج انجام می شود.