اندازه گيري و مقايسه تركيبات شيميايي بافت عضله در هشت گونه از ماهیان دریایی در خلیج فارس
1395/01/23 20:53:26
نوع همکاری : همکار
کارفرما : دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
سال طرح : 1392
مشاهده سایر طرح های محمد ولایت زاده
این تحقیق در سال 1392 به منظور تعیین میزان پروتئین، چربی، کربوهیدرات، فیبر، خاکستر و رطوبت در هشت گونه ماهی دریایی خلیج فارس شامل ماهي حلوا سفید (Pampus argenteus)، شانک زردباله (Acanthopagrus latus)، هامور معمولی (Epinephelus coioides)، بیاه (Liza macrolepis)، مید (Liza klunzingeri)، صبور (Tenualosa ilisha)، کفشک زبان گاوی (Cynoglossus arel) و زمین کن دم نواری (Platycephalus indicus) انجام شد. از هر گونه ماهی 15 عدد نمونه برداری انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS17 و آزمون دانکن و آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) انجام شد که وجود یا عدم وجود اختلاف معنی دار در سطح 95 درصد (P=0.05) تعیین گردید. میزان فیبر در عضله ماهیان مورد مطالعه در این تحقیق غیرقابل سنجش و صفر بود. بالاترین میزان پروتئین، چربی، خاکستر، رطوبت و کربوهیدرات 66/0±23/20، 4/0±46/3، 12/0±47/2، 43/0±7/76 و 21/0±77/3 درصد به ترتیب در مید، کفشک زبان گاوی، بیاه، هامور معمولی و حلوا سفید بود. همچنین پایین ترین میزان پروتئین، چربی، خاکستر، رطوبت و کربوهیدرات 4/0±5/16، 15/0±66/1، 13/0±16/1، 7/0±6/72 و 11/0±19/0 درصد به ترتیب در هامور معمولی، صبور، حلوا سفید، مید و شانک زرد باله بود.