بررسي ارتباط بين سختي آبهاي آشاميدني با ميزان فشار خون بالا در جمعيت بالاي 30سال روستايي شهرستان ديواندره در سال 1 1392
1395/06/23 20:16:13
نوع همکاری : همکار
کارفرما : دانشگاه علوم پزشکی سنندج
سال طرح : 1392
مشاهده سایر طرح های مریم مرادنیا
براي اينكه خون در شريان هاي اعضاي بدن جاري شود و مواد غذايي را به اعضاي مختلف بدن برساند نياز به نيرويي دارد كه خون را به گردش درآورد اين نيرو فشار خون ناميده مي شود و مولد آن قلب است. فشار خون يك پديده هموديناميك است كه تحت تاثير عوامل زيادي قرار دارد.فشارخون نرمال در انسان درحال استراحت در محدوده 100 الي 140 ميليمترجيوه (سيستوليك) و 60 الي 90 م م/ج (دياستوليك) قرار دارد. بطور معمول اگر فشار خون بصورت پايدار بالاتر از 140 سيستول و 90 دياستول قرار گيرد٬ پاتولوژي و بيماري محسوب مي گردد. به عارضه افزايش فشار خون بيش از حد طبيعي، هايپرتنسيون و فشار خون بالا يا پرفشاري خون گفته مي شود. همچنين كاهش فشارخون را هيپوتانسيون مي نامند. پرفشاري خون، سومين عامل خطر در مثلث مرگ ناشي از بيماريهاي قلبي- عروقي در كنار بالا بودن LDL-c و سيگار عنوان شده است. در سالهاي اخير مطالعات مختلف اپيدميولوژيكي، ارتباط مشخصي را بين انواع آب آشاميدني و بروز بيماريهاي قلبي- عروقي نشان مي دهند كه ميزان آنها 10%-30% در مناطق با آب آشاميدني داده اند، بالاتر از مناطق با آب آشاميدني سخت است. از آنجايي كه آبهاي آشاميدني بر مبناي درجه سختي (سبك، نسبتاً سخت، سخت و بسيار سخت) حاوي مقادير متفاوتي از كلسيم، منيزيم، وپتاسيم وسديم هستند، ما به بررسي آبهاي آشاميدني روستاهاي شهرستان ديواندره مي پردازيم تا تاثير آبهاي آشاميدني را بر ميزان فشارخون افراد بالاي 30سال ساكن آن روستاها مشاهده كنيم.