بررسی سطوح مختلف چربی جیره غذایی بر رشد، بازماندگی و متابولیت های سرم خون بچه ماهی سفیدک سیستان
1395/08/01 20:51:55
نوع همکاری : مجری
کارفرما : دانشگاه زابل
سال طرح : 1391
مشاهده سایر طرح های عبدالعلی راهداری
این مطالعه جهت بررسی و تعیین اثر سطوح مختلف چربی جیره های غذایی بر شاخص های رشد، ترکیب شیمیایی بدن، راندمان غذایی و ترکیب خون بچه ماهیان سفیدک سیستان انجام گردید. چهار جیره با پروتئین ثابت و سطوح مختلف 5، 8، 12 و 5/15 درصد چربی و انرژی قابل هضم 1601 تا 1/2026 کیلوژول در گرم جیره غذایی تهیه شد. بچه ماهیان85/0±46/5 گرمی سفیدک سیستان به تعداد 96 عدد (در 12 عدد آکواریوم 30 لیتری با تعویض یک روز درمیان کل آب) به مدت 56 روز در تیمارهای سه تکراری مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج این مطالعه نشان داد سطوح مختلف چربی بر شاخص های مختلف رشد مانند میزان افزایش وزن بدن، کارایی غذایی، کارایی پروتئین، نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی اثر معنی دار داشت (05/0>P) ولی بر شاخص هپاتوسوماتیک و ویسکروسوماتیک تاثیری نداشت(05/0
P) ولی میزان پروتئین، خاکستر و رطوبت لاشه آن در سایر گروههای تیماری اختلاف معنی داری را نشان ندادند(05/0
P). بر اساس یافته های این مطالعه جیره حاوی 5 تا 8 درصد چربی می تواند سطح مناسبی از چربی را برای ماهی سفیدک سیستان تامین نماید.