نوع همکاری : مجری
کارفرما : مركز تحقيقات كشاورزي كهگيلويه و بوير احمد
سال طرح : 1378
مشاهده سایر طرح های بیژن کاوسی
اين پژوهش بمنظور بررسي اثرات حلقه‌برداري و مقادير مختلف سولفات پتاسيم بر زودرسي، كميت و كيفيت انگور عسكري در يكي از باغات انگور آبي رقم عسكري با سيستم تربيت پاچراغي و فاصله كاشت 5/2X 5/2 در شهرستان دنا (سي سخت)واقع در 35 كيلومتري شهر ياسوج در قالب طرح بلوك هاي كامل تصادفي بصورت فاكتوريل كه فاكتور اول شامل تيمار حلقه برداري با 2 سطح (بدون حلقه‌برداري و باحلقه‌برداري) و فاكتور دوم شامل تيمار كودي سولفات پتاسيم با 4 سطح( . ،100،500 و 1000 گرم ) با 4 تكرار طي سال هاي 1381-1378 ، انجام گرفت .كوددهي بوته‌هاي مو در فصل زمستان هر سال و تيمار حلقه‌برداري به عرض 5-4 ميليمتر بين دومين و سومين گره از پايين هر شاخه يكساله بارور دراوايل تابستان سال بعد انجام و در فصل برداشت نمونه هايي از خوشه ميوه بطور تصادفي در هر تيمار و تكرار تهيه و نسبت به اندازه‌گيري صفات كمي و كيفي خوشه ميوه در آزمايشگاه اقدام گرديد. داده‌هاي بدست آمده با نرم افزار آماري Mstat-C مورد تجزيه آماري قرار گرفت. بر اساس جدول تجزيه واريانس مركب ، بين تكرارهاي آزمايش از نظرتمام خصوصيات كمي و كيفي ميوه به غير از نسبت TSS/TA ، pH ، متوسط طول تك حبه، متوسط وزن خوشه، متوسط وزن ميوه در خوشه و متوسط طول محور خوشه، اختلاف معني‌داري در سطح احتمال 5% وجود داشت. اثر فاكتور C (سال هاي آزمايش) از نظر تمام خصوصيات كمي و كيفي ميوه به غير از متوسط طول تك حبه و متوسط تعداد حبه در خوشه، اختلاف معني‌داري در سطح احتمال 5% را نشان داد. اثر فاكتورA (سطوح مختلف كود پتاسيم) بر برخي از خصوصيات كمي و كيفي ميوه مانند % TSS %TA , ، نسبت ‏TSS/TA ، pH ، متوسط وزن تك حبه و متوسط حجم تك حبه و اثر فاكتور B (حلقه برداري) بر برخي از خصوصيات كمي و كيفي ميوه مانند TSS% TA ,%، ‏TSS/TA، pH، متوسط وزن تك حبه در سطح احتمال 5% اختلاف معني‌دار ي را نشان داد. اثر متقابل (Interaction) فاكتورهاي A X B و AXBXC از نظر تمام خصوصيات كمي وكيفي ميوه در سطح احتمال 5% معني دار نبود. ولي اثر متقابل فاكتورBXC بر متوسط وزن تك حبه و اثر متقابل فاكتور AXC بر متوسط حجم تك حبه در سطح احتمال 5% اختلاف معني دار ي را نشان داد. بنابراين انجام عمل حلقه برداري براي انگور رقم عسكري در مناطق سردسيري همرا با 500 گرم كود سولفات پتاسيم بمنظور افزايش خصوصيات كيفي ميوه توصيه مي گردد.