ستیز من با تاریکیست، برای ستیز با تاریکی به رویش شمشیر نمی کشم، چراغی می افروزم. " آشو زرتشت"
معرفی کتاب در زمینه علوم تربیتی
یکی از راههای پیشرفت و توسعهی علم در هر کشوری بهرهگیری از تجارب و یافتههای علمی کشورهای دیگر است. بدون شک یکی از ابزارهای مهم انجام این امر مجهز و مسلط بودن به زبانهای مختلف به ویژه زبان انگلیسی است. وجود منابع متعدد در عرصهی آموزش و تحقیقات در حوزههای مختلف علمی به زبان انگلیسی نیز ضرورت فراگیری آن را دو چندان میکند، چنانکه دانستن زبان انگلیسی برای هر متخصصی که قصد تحقیق، توسعه و بهروز رسانی دانش خود را دارد، الزامی است. از طرف دیگر با پیشرفت و تقسیمبندی علوم مختلف، هر یک از حوزههای دانش بشری به نوعی دارای مجموعهای از واژگان تخصصی خود گشته است و لازمهی بهرهگیری از دانش و یافتههای آن حوزه، شناسایی واژگان تخصصی و افزایش گستره و دامنه گنجینهی لغات کاربران آن حوزه میباشد. لذا به منظور تقویت دایره لغات فراگیران و تسهیل فراگیری متون تخصصی به ویژه برای دانشجویان دورههای کارشناسی و کارشناسی ارشد رشتههای مختلف علوم تربیتی این مجموعه تدوین شده است. هرچند سعی شده است که در تدوین و چاپ کتاب نارساییهای احتمالی به حداقل کاهش یابد، طبیعتاً خالی از اشکال نیست. امید است خوانندگان نکتهسنج، نظرات ارزشمند خود را پیرامون این مجموعه به آدرس الکترونیکی e.aryani.sh@gmail.com یا Alikhaleg@gmail.com ارسال فرمایند تا در چاپ بعدی مورد تجدید نظر و اصلاح قرار گیرد.
در کتاب حاضر 504 واژه پرکاربرد در حوزه علوم تربیتی همراه با اصطلاحات تخصصی ارائه شده است. در هر درس حدود 15 واژه همراه با چند جمله که واژه مورد نظر در آن به کار رفته است آمده است. در پایان درس تمرینات مختلف گرامری و ... به زبانی ساده آمده است و در پایان هر دو درس متنی تخصصی که واژگان آموزش داده شده در آن ها به کار رفته، ارائه شده است. در بخش پایانی هر درس نیز اصطلاحات مربوط به واژگان هر درس در قالب جدول ارائه شده است.
برگرفته از کتاب:
"504 ABSOLUTELY ESSENTIAL WORD IN EDUCATIONAL SCIENCES"
مولفان: ابراهیم آریانی، دکتر علی خالق خواه.
» مشاهده ادامه مطلبمعرفی نرم افزار اندنوت
نرمافزار EndNote یکی از جامعترین نرمافزارهای مدیریت اطلاعات و استناد در تحقیق و پژوهش است که شرکت Thomson Scientific برای سهولت کار محققان و پژوهشگران عرصههای مختلف علمی، به کاربران خود عرضه کرده است. با توجه به این که مدیریت اطلاعات علمی و استناددهی در انجام پژوهش یکی از قابلیتهای اصلی برای پژوهشگران حوزههای مختلف است، این نرمافزار کمک بسیار مؤثر و چشمگیری به پژوهشگران و نویسندگان در زمینهی مدیریت مستندات، نوشتن مقالههای علمی، نشر مقاله بر اساس استانداردهای مختلف ناشرین بینالمللی، انجام پایاننامه و حتی نوشتن کتاب، مینماید. در پورتال web of knowledge، نسخهی تحت وب این نرمافزار با عنوان EndNote web در دسترس دانشجویان، اساتید، محققان و سایر کاربران این پرتال است. کاربران میتوانند هنگام جستجو، اطلاعات کتابشناختی و چکیدهی مقالات بازیابی شده و حتی پیوند به اصل مقالات را در این نرمافزار ذخیره نمایند، سازماندهی کنند و با توجه به نیازهای خود، بازیابی نمایند. یکی از اشکالاتی که از طرف دانشجویان بر این نرمافزار وارد شده این است که فرمت منبع نویسی دانشگاه محل تحصیل آنها و یا فرمت خاص مجله مورد دلخواه آنها را ندارد! درحالیکه این نرمافزار امکانی برای ساخت هر نوع فرمت و استایلی را در نظر گرفته است که در این کتاب توضیح داده شده است. از آن جایی که این نرمافزار کمک شایانی به پژوهشگران و اعضای هیأت تحریریهی مجلات علمی برای پذیرش مقالات میکند و در فعالیتهای پژوهشی کمک حال محققان است آموزش و یادگیری آن خالی از اهمیت نیست.
در فصل اول کتاب خوانندگان با اطلاعاتی کلی در مورد نرمافزار مانند آدرسهای اینترنتی دانلود نرمافزار، آپدیت، خدمات پشتیبانی و ... آشنا میشوند. در فصل دوم به معرفی و توضیح قسمتهای مختلف کتابخانه شخصی پرداخته شده است. در فصل سوم خوانندگان با انواع گروهها در پنل گروه موجود در نرمافزار EndNote آشنا میشوند. در فصل چهارم به توضیح پنل pdf و پنل منابع پرداخته شده است. فصل پنجم نیز به بررسی پنل جستجو پرداخته شده است و در آخر این فصل نکاتی در مورد برگهای پنل آمده است. در فصل ششم که فصل آخر نیز میباشد مطالب اصلی و کاربردی آمده است. به بیان بهتر میتوان گفت که پنج فصل قبلی بیشتر جنبه آشنایی دارند و در فصل شش آموزش اصلی و نکات مهم نرمافزار EndNote آمده است. لذا در حالت ایده آل توصیه میشود که تمامی فصلها به دقت مطالعه شود چرا که دانستن نکات ریز، در بسیاری از موارد کمک حال واقع میشود. اما برای آن دسته از خوانندگانی که فقط قصد کاربست سریع نرمافزار و یادگیری کلی آن را دارند توصیه میشود که از فصل شش استفاده نمایند. در این فصل توضیحاتی در مورد نحوه ساختن کتابخانه، منبع نویسی به شیوهی دستی، تنظیماتی در مورد کتابخانه، کاربست EndNote در مایکروسافت ورد، ایجاد استایل یا فرمت دانشگاه خود یا مجله مورد نظر خود، تعدادی از کلیدهای ترکیبی برای کاربست سریع و آسان نرمافزار و وارد کردن منابع از چند پایگاه اطلاعاتی اینترنتی آمده است. جهت آسان سازی آموزش نرم افزار در حد امکان سعی شده است بهصورت تصویری توضیحات داده شده نیز واضحتر گردد.
لازم به یادآوری است که نگارش مطلوب هر نوشتهای منوط به نقد سازنده و راهنمایی خوانندگان است. لذا نکات اصلاحی پژوهشگران و خوانندگان میتواند کمک شایانی به نویسنده در چاپهای آتی نوشتار نماید. در پایان از زحمات جناب آقای اسماعیل آریانی و سرکار خانم حسینی که نقش مهمی در به ثمر رسیدن این کار داشتند، همچنین مدیریت انتشارات ارتباطات اجتماعی جناب آقای افقهی تشکر و قدردانی مینماییم.
برگرفته از کتاب " راهنمای جامع کاربست نرم افزار اندنوت در استناددهی علمی" مولفان: ابراهیم آریانی و مهدی معینی کیا. نشر ارتباطات اجتماعی
» مشاهده ادامه مطلب