مقطع : کارشناسی ارشد
دانشگاه : علامه طباطبائی
تاریخ دفاع : 1393/11/07
اساتید راهنما : دکتر علی امامی میبدی- دکتر محمد حسن حسینی صدرآبادی
اساتید مشاور : دکتر امرالله امینی
اساتید داور : دکتر محمد آسیایی
مشاهده سایر پایان نامه های حمید باقریان
رساله حاضر در چارچوب توسعه فرهنگی به بررسی اقتصاد سینما در ایران می¬پردازد. اقتصاد سینما بخشی از مقوله اقتصاد فرهنگ است، برخی بر این باورند که توسعه فرهنگی مستلزم تلقی فرهنگ به عنوان یک فعالیت اقتصادی است. از این¬رو، شاخص¬های اقتصادی فرهنگ می¬تواند با بررسی تحلیل اثرات و نقش فعالیت¬های فرهنگی در توسعه اقتصادی نقش ارزنده¬ای ایفا کند.
در این پژوهش با استفاده از روش تحلیل هزینه- فایده به بررسی توجیه اقتصادی عرضه فیلم سینمایی در ایران پرداخته شده است.
جامعه مورد بررسی در این پژوهش فیلم¬های تولید شده صنعت سینمای ایران در سال 1390 است.
نتایج تحقیق نشان می¬دهد که تولید فیلم¬های سینمایی که با استقبال عمومی روبه رو شده¬اند مانند فیلم سینمایی "اخراجی¬های 3" به عنوان یک فیلم پرفروش و فیلم سینمایی "جدایی نادر از سیمین" به عنوان فروش متوسط از توجیه اقتصادی برخوردار بوده اند. فیلم سینمایی "کیش و مات" به عنوان یک فیلم کم فروش سال 1390 با استقبال عمومی روبه رو نشده است از توجیه اقتصادی برخوردار نبوده است.
به¬طور کلی می¬توان گفت که تولید فیلم سینمایی در ایران همان¬گونه که انتظار داریم و فرضیه این تحقیق نیز بر اساس آن بیان شده است سودآور نمی¬باشد این امر واقعیتی است که با توجه به عملکرد کلی تولید فیلم سینمایی از نتایج این تحقیق می¬توان دریافت. به عبارت دیگر به جز در موارد خاص و استثنائی صنعت تولید فیلم سینمایی در ایران به لحاظ عدم سودآوری تجاری نمی تواند برای فعالان این بخش جذاب قلمداد گردد. در این امر فقدان تخصص در بخش عرضه محصولات سینمایی تاثیر به سزایی دارد.