مقطع : کارشناسی
دانشگاه : صنعتی امیرکبیر
تاریخ دفاع :
اساتید راهنما : احمد موسوی شوشتری
اساتید مشاور : امین الدین حاجی
اساتید داور :
مشاهده سایر پایان نامه های مريم ميرافشار
تکمیل های شیمیایی مختلفی به منظور آنتی باکتریال کردن کالاهای نساجی مورد استفاده قرار می گیرد. این تکمیل ها، شامل نمکهای معدنی، ارگانومتالیکها، فنولهاو تیوفنولها، نمک آنیوم، آنتی بیوتیکها، هتروسیکلیکها با گروههای آنیونیک، ترکیبات نیترو، یوره ها و ترکیبات وابسته به آن. دراین پروژه، از بربرین به عنوان یک رنگزای کاتیونیک طبیعی که به نام عمومی زرد 18 معروف می باشد ویکی از 35 رنگ زرد طبیعی می باشد که دارای خاصیت آنتی باکتریال کردن فوق العاده ای است..همچنین تاثیر 3 متغیر مهم یعنی اثر پلاسما، دندانه سولفات مس و اسید استیک برروی قابلیت انتی باکتریالی بربرین بررسی شد.از پلاسما بمنظور اصلاح سطحی کالای نایلونی و افزایش قابلیت رمق کشی رنگزای بربرین استفاده شدو بمنظور افزایش رمق کشی رنگزای بربرین برروی کالای نایلونی و همچنین افزایش خاصیت آنتی باکتریالی از دندانه سولفات مس استفاده گردید. در ادامه خواص نمونه های عمل شده با رنگزای بربرین همچون رنگ پذیری، مویینگی و استحکام کششی و ثبات شستشویی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تست آنتی باکتریال نشان داد، کالای عمل شده با پلاسما و رنگرزی شده با دندانه مس بالاترین درصد کاهش باکتری یعنی بمیزان 65 درصد نسبت به نمونه خام داشته است. همچنین نتایج تستهای دیگر نیز نشان دادکه اصلاح سطح با پلاسما باعث افزایش سرعت مویینگی و ثبات شستشویی می گردد. اما کالای عمل شده با پلاسما استحکام کمتری را نشان داده است