مقطع : کارشناسی ارشد
دانشگاه : علوم تحقیقات
تاریخ دفاع : 1392/11/20
اساتید راهنما :
اساتید مشاور :
اساتید داور :
مشاهده سایر پایان نامه های مهسا پرنیان
کارکردهای مؤثر مدیریت منابع انسانی در سازمان به عنوان یک منبع کلیدی برای کسب امتیازات رقابتی در سازمان و دارای ارتباط قوی با عملکرد سازمان است. بر همین اساس، مـحققین با اتفاق نظر درباره تـأثیر شاخص های مدیریت مـنابع انسـانی بر عـملکرد سازمان تأکـید کـرده اند. هدف از تحقیق حاضر ارزیابی مدیریت منابع انسانی دانشگاه حکیم سبزواری می باشد. این پژوهش از نوع روش توصیفی-پیمایشی و از نوع ماهیت کاربردی است. جامعه آماری این تحقیق کلیه کارکنان دانشگاه حکیم سبزواری است. برای جمع آوری داده های مربوط به مبانی نظری و استخراج عوامل و شاخص های اولیه از منابع کتابخانهای و اینترنتی شامل کتب، مقالات و مطالعات موردی استفاده شده است. جهت گردآوری اطلاعات و داده های مورد نیاز به منظور بررسی فرضیات تحقیق از پرسشنامه استفاده شده است. به منظور تایید روایی، از نظر خبرگان در این زمینه بهره گرفته شده و به منظور تایید پایایی پرسشنامه از آزمون الفای کرونباخ استفاده شده که میزان آن 58/96 است که نشان دهنده پایایی بالای آن است.
پس از مطالعه مبانی نظری و نتایج پژوهش های پیشین، مهم ترین شاخص ها و زیرشاخص های مدیریت منابع انسانی مؤثر شناسایی و طی آن8 شاخص برنامه ریزی منابع انسانی، کارمندیابی و گزینش، طراحی شغل، آموزش و توسعه، ارزیابی عملکرد، نظام جبران خدمات، ارتباطات کارکنان و سلامت و بهداشت تعیین گردید پژوهش حاضر دارای یک فرضیه اصلی و هشت فرضیه فرعی می باشد و با توجه به اینکه فرضیات تحقیق از نوع توصیفی می باشند لذا با استفاده از آزمونهای ناپارامتریک (آزمون نسبت یا آزمون دوجمله ای) به بررسی و توصیف وضعیت ارزیابی مدیریت منابع انسانی دانشگاه حکیم سبزواری پرداخته شد.
یافته های بدست آمده حاکی از آن است که برنامه ریزی منابع انسانی و طراحی شغل در بین 8 شاخص از وضعیت مطلوبی برخوردار بوده اند و 6 شاخص باقی مانده وضعیت مطلوبی در دانشگاه نداشتند و نتیجه آزمون آنها کمتر از حد متوسط بود.