The distribution, antifungal susceptibility and enzymatic patterns of Candida species in neutropenic patients
1394/12/24 10:05:39
مقطع : کارشناسی ارشد
دانشگاه : علوم پزشکی جندیشاپور
تاریخ دفاع :
اساتید راهنما : علی زارعی محمودآبادی
اساتید مشاور : دکتر رضایی دکتر کیخایی
اساتید داور :
مشاهده سایر پایان نامه های علی زارعی محمودآبادی
مقدمه: نوتروپنی عارضه شایع در بیماران با مشکلات خونی است که زمینه ساز بیماری های عفونی از جمله بیماری های قارچی مانند کاندیدیازیس می باشد. علاوه بر این با توجه به شیمی درمانی و پروفیلاکسی های گسترده با داروهای ضد قارچی در این دسته از بیماران، مقاومت نسبت به برخی ایزوله های جنس کاندیدا افزایش یافته است. هر چند که شایع ترین عامل جدا سازی شده از این بیماران کاندیدا آلبیکنس می باشد، با این حال عوامل غیر آلبیکنس چون کاندیدا کروزه ای، کاندیدا گلابراتا و کاندیدا تروپیکالیس در حال افزایش می باشند. تعیین الگوهای ترشح آنزیم های خارج سلولی و تعیین میزان حساسیت این عوامل به داروهای ضد قارچی از مباحث مورد توجه می باشند.
هدف: هدف از این بررسی جدا سازی سويه هاي مختلف کاندیدا از بیماران نوتروپنی بستری در بيمارستان شفا شهر اهواز و شناسايي آنها در سطح گونه بهمراه تعیین الگو های حساسیت دارویی و آنزیمی آنها می باشد.
بیماران و روش ها: در این بررسی از 243 بیمار نوتروپنی بستری، نمونه های مختلف ادرار، خون و ترشحات دهانی گرفته شد و عوامل مختلف مخمری توسط دو روش کلاسیک و PCR مورد شناسایی قرار گرفتند. همچنین خصوصیات آنزیم های خارج سلولی (فسفولیپاز، همولیزین، استراز و پروتئیناز) عوامل با تست های اختصاصی مورد بررسی قرار گرفتند. علاوه بر این حساسیت ایزوله ها نسبت به سه داروی آمفوتریسین ب، فلوکونازول و کاسپوفانژین مورد ارزیابی قرار گرفت.
نتایج: در این بررسی از 243 بیماران نوتروپنی، 110 ایزوله مختلف مخمری از نمونه های ادرار و ترشحات دهانی جداسازی شدند. شایعترین عوامل عبارتند از کاندیدا آلبیکنس (57)، کاندیدا کروزه ای (28)، کاندیدا گلابراتا (7) است. نتایج حاصل از بررسی آنزیمی نشان می دهد که ترشح آنزیم های خارج سلولی توسط عوامل جداسازی شده متفاوت می باشد. در طی این بررسی همچنین مشخص کردید که تمام ایزوله ها نسبت به داروی های کاسپوفانژین و فلوکونازول حساسیت قابل توجهی دارند. در حالیکه %7/54 از ایزوله ها نسبت به آمفوتریسین مقاومت نشان دادند.
نتیجه گیری: وجود نوتروپنی و همچنین استفاده از داروهای ضد قارچی جهت پروفیلاکسی در این بیماران سبب افزایش کلنیزاسیون توسط عوامل غیر آلبیکنس و همچنین افزایش مقاومت به داروی آمفوتریسین ب شده است.