
مقطع : دکتری
دانشگاه : آزاد اسلامی واحد تهران شمال
تاریخ دفاع : 1393/06/30
اساتید راهنما : پروفسور سید حمید وزیری , پروفسور آتسوشی ماتسوکا
اساتید مشاور : دکتر محمود رضا مجیدی فرد
اساتید داور :
مشاهده سایر پایان نامه های مهین رامی
به منظور مطالعه چینه نگاری زیستی و پالئواکولوژی نهشتههای ژوراسیک در محدوده کرمانشاه (استان کرمانشاه)، دو برش چینه شناسی در ناحیه غرب کرمانشاه به نامهای هلشی 1 و هلشی 2 انتخاب و مطالعه شدند. برشهای مورد مطالعه اساساً از چرت، مادستونهای سیلیسی، مارلستون، سنگ آهک و شیل تشکیل شده است.
در مطالعه حاضر از برش هلشی1، 143 نمونه سنگی برداشت گردید که مطالعه آنها در مجموع منجر به شناسایی 41 جنس و 71 گونه از این برش شد که 37 جنس و 66 گونه رادیولری، 1 جنس و 2 گونه اسفنج ، 1 جنس و 1 گونه فرامینیفر پلاژیک و 2 جنس و 2 گونه مربوط به فرامینیفرهای بنتیک میباشند. همچنین از 103 نمونه برداشت گردیده از برش هلشی 2 ، در مجموع در حدود 69 جنس و 142 گونه از این برش شناسایی شدند که 60 جنس و 121 گونه رادیولری، 3 جنس و 6 گونه اسفنج ، 4 جنس و 13 گونه فرامینیفر پلاژیک و 1 جنس و 2 گونه فرامینیفرهای بنتیک تشخیص داده شد.
مجموعه رادیولرها، فرامینیفرهای پلانکتونیک و بنتیک و اسفنجها سن تیتونین پسین (ژوراسیک پسین) تا والانژینین پیشین (کرتاسه پیشین) را برای توالی برش هلشی 1 و سن تیتونین پسین (ژوراسیک پسین) تا آپتین (کرتاسه پیشین) را برای برش هلشی 2 نشان میدهند.
در برش هلشی 1 بیوزون Pseudodictyomitra carpatica Zone معرفی شده است که مجموعه آنها نشان دهنده سن تیتونین پسین تا والانژینین پیشین برای این بیوزون می باشد. بیوزون مذکور بر پایه زون استاندارد Pseudodictyomitra carpatica تعیین شده است.
و در برش هلشی 2 نیز 2 بیوزون معرفی شده است که در بخش زیرین بیوزون Pseudodictyomitra carpatica Zone به سن تیتونین پسین تا والانژینین پیشین می باشد و بیوزون 2 ، Thanarla pacifica Zone می باشد این بیوزون با ظهور گونه Thanarla pacifica در 10 متری این برش شروع شده و با ظهور گونه Stichomitra communis در 63 متری آن پایان یافته است Thanarla pacifica Zone یک زون همپوشانی می باشد.
و همچنین این بیوزون (Thanarla pacifica- Stichomitra communis Concurent Range Zone) یک زون محلی است به سن هوتریوین تا آلپین می باشد.
همچنین حضور متنوعی از رادیولرها، و تنوع و فراوانی آنها در برشهای مورد مطالعه، نشان دهنده محیط اکولوژیکی مناسب، دارای اکسیژن و فاقد تنش در زمان نهشته شدن رسوبات میباشد. با تغییر دما به سمت سرد شدن و یا در زیر سکانس گرمایش کل ستون آب در منطقه استوایی قرار داشتند. همچنین مؤید عرضهای پایین جغرافیایی در این مناطق در زمان نهشته شدن رسوبات میباشد.
بررسیهای پالئواکولوژیکی بر روی رادیولرها در مناطق مورد مطالعه نشان میدهد که در برش هلشی 1و2 محیط رسوبی با توجه به مطالعات سنگ شناسی و فسیل شناسی صورت گرفته احتمالاً پیشروی و پسروی (حضور رادیولرها، فرامینیفرها و سوزنهای اسفنج با یکدیگر) مکرراً در منطقه صورت می گرفته است و رسوبگذاری از منطقه کم عمق خارج رمپ و توربیدایت تا مرز CCD را شامل شده است. همچنین گذر ژوراسیک به کرتاسه تدریجی بوده است.