مقطع : کارشناسی ارشد
دانشگاه : محقق اردبیلی
تاریخ دفاع : 1394/06/29
اساتید راهنما : دکتر عزت اله عسکری اصلی ارده
اساتید مشاور : دکتر امیر حسین افکاری سیاح
اساتید داور :
مشاهده سایر پایان نامه های محسن بهپور بله سور
میزان سفتی و مقاومت بافت محصولات کشاورزی در مقابل اعمال فشار از شاخص¬های کیفی محصول محسوب شده و امروزه چنین شاخصی به‌عنوان یک روش ساده و سریع در تعیین برخی خصوصیات فیزیولوژی محصول در مرحله پس از برداشت، نظیر میزان رسیدگی محصول، مورد استفاده قرار می¬گیرد. به‌منظور بررسی و کنترل دقیق فرآیند رسیدن میوه¬ها، تعیین شرایط مناسب حمل‌ونقل و همچنین دوره¬های مناسب ذخیره¬سازی، ارزیابی و مدل‌سازی سفتی بر اساس روش¬های غیرمخرب لازم و ضروری است. در این پژوهش برای ارزیابی سفتی میوه سیب رقم گلدن دلیشز از روش غیرمخرب ضربه به‌صورت سقوط میوه در شرایط استاتیکی بر روی یک حسگر بار در سه سطح ارتفاع (20،10 و 30 میلی¬متر) و دو روش شاهد (شاخص مگنس-تیلور و محتوای جامد محلول) استفاده شد و معادلات رگرسیونی توسط نرم‌افزار SPSS استخراج شد. نتایج حاصل از اندازه¬گیری خواص فیزیکی نشان داد که محصول از یکنواختی خوبی برخوردار است. با توجه به نتایج معادلات رگرسیونی مشخص شد که مؤثرترین پارامتر در تعیین سفتی بر اساس روش غیرمخرب ضربه، بیشینه نیروی ضربه می¬باشد. همچنین نتایج این تحقیق نشان داد که می¬توان بصورت خطی و توسط رگرسیون چندگانه میزان سفتی میوه سیب رقم گلدن دلیشز را بر مبنای شاخص فیزیولوژیکی محتوای جامد محلول با بیشنه ضریب تعیین (854/0=R2) از طریق آزمون غیرمخرب ضربه پیش بینی نمود.