مقطع : کارشناسی ارشد
دانشگاه : دانشگاه علوم و منابع طبیعی گرگان
تاریخ دفاع : 1392/06/30
اساتید راهنما : دکتر سیدعباس حسینی
اساتید مشاور : دکتر رسول قربانی
اساتید داور : دکتر سید علی اکبر هدایتی
مشاهده سایر پایان نامه های فخریه امیدی
تولید میگو در استخرها اغلب تحت تاثیر کیفیت آب میباشد، کنترل این فاکتورها در حد اپتیمم در استخرها جهت تولید بالا ضروری میباشد. بدین منظورتحقیقی در مناطق حله وبندرریگ استان بوشهر در طول دوره پرورش 021روزه از خرداد ماه تا شهریور ماه تابستان ،10در 01استخر یک هکتاری با تراکم 22قطعه میگو در هر متر مربع به اجرا گذاشته شد. در طی دوره پرورش از فاکتورهای شفافیت، اکسیژن محلول، پی اچ، دمای آب، شوری، ارتوفسفات، قلیاییت، آمونیاک، نیترات و نیتریت آب استخرها به صورت هر 01روز یک بار نمونه برداری انجام گردید. همچنین نمونهبرداری از میگوها جهت بررسی رشد میگوها و عملیات زیست سنجی از اواخر تیرماه هر 01روز یکبار با بیومتری 01 عدد میگو از هر استخر که شامل اندازهگیری وزن کل و اندازه گیری طول کل در آخر دوره ( نوک رستروم تا انتهای تلسون )، به ترتیب با استفاده از ترازوی دیجیتالی وخطکش بیومتری انجام گردید. در طول دوره پرورش فاکتورهای کیفی آب دراستخرهای دومنطقه تغییرات چندانی نشان ندادند. بجز شوری، اکسیژن، شفافیت، آمونیاک و دمای آب که تا حدودی از حد مطلوب برای رشد میگوی وانامی خارج بودند، دیگر متغیرهای بررسی شده در طول دوره پرورش در محدوده زیستی و مطلوب میگوی - وانامی مشاهده شدند. از سوی دیگر میزان فاکتورهایفیزیکوشیمیایی آب در دو منطقه بندرریگ و حله در طول دوره پرورش در بیشتر اوقات تفاوت چندانی با یکدیگر نشان ندادند ( .)P>1/11با توجه به نتایج بدست آمده و بررسیهای انجام شده توسط آزمون آماری رگرسیون (لاینیر)، مشاهده شد که در این مناطق ارتباط مثبت و معناداری بین شاخص رشد ویژه با اکسیژن و شفافیت و ارتباط منفی و معناداری بین شاخص رشد ویژه با شوری وجود داشت ( .)P<1/10در حالی بین ضریب رشد ویژه با دیگر متغیرهای بررسی شده در این مطالعه ارتباط معناداری وجود نداشت ( .)P>1/11همچنین نتایج در این مطالعه نشان داد که ارتباط منفی و معناداری بین ضریب تبدیل غذایی با اکسیژن وجود داشت ( .)P<1/10در حالی بین ضریب تبدیل غذایی با دیگر متغیرهای بررسی شده در این مطالعه ارتباط معناداری وجود نداشت( . .)P>1/1