تاثیر کاربرد برگی غلظتهای مختلف آهن و روی بر ترکیبات اسانس گیاه دارویی بادرنجبویه
1395/10/09 06:22:56
مقطع : کارشناسی ارشد
دانشگاه :
تاریخ دفاع :
اساتید راهنما : دکتر مهراب یادگاری
اساتید مشاور :
اساتید داور :
مشاهده سایر پایان نامه های مهراب یادگاری
عناصر غذایی گياهی بر روی رشد و توليد متابولیت های اولیه و ثانویه در گیاهان مؤثر هستند. اخیراً تحقیقات معطوف به استفاده از عناصر غذایی در رشد گیاهی شده است. با توجه به اهمیت موضوع، در تحقیق حاضر اثر غلظتهای مختلف عناصر غذایی روی و آهن بر خصوصیات فیتوشیمیايی گیاه بادرنجبویه با نام علمی (Melissa officinalis) مورد بررسی قرارگرفت. هر کدام از عناصر ریزمغذی در 3غلظت 0، 150ppm و 300 ppm بکار گرفته شد. نتایج نشان داد که تیمارهای ریزمغذی منجر به افزایش مواد مؤثره شدند که در میان آنها ترکیب آهن 150ppm و روی 150ppm بیشترین افزایش را بوجود آوردند. بیشترین اثرپذیری را تیمول و کارواکرول داشتند.