بررسی اثرجیبرلین و نیترات پتاسیم روی درصد جوانهزنی، سرعت جوانهزنی و اندازه گیاهچه گیاهان زراعی(ذرت، برنج، کلزا، سویا و یونجه)
1395/10/09 10:08:41
مقطع : کارشناسی ارشد
دانشگاه :
تاریخ دفاع :
اساتید راهنما : دکتر مهراب یادگاری
اساتید مشاور :
اساتید داور :
مشاهده سایر پایان نامه های مهراب یادگاری
امروزه تکنیک پیش¬ تیمار بذر به عنوان عامل بهبود دهنده¬ی جوانه¬زنی و استقرار تحت تنش¬های محیطی معرفی شده است. بهمنظور بررسی تأثیر تیمار پرایمینگ با نیترات پتاسیم و جیبرلیک اسید بر بذر گیاهان کلزا، برنج، یونجه، ذرت و سویا آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی در 4 تکرار به اجرا درآمد. فاکتور اول شامل 5 تیمار پرایمینگ با نیترات پتاسیم (0، 1، 2، 3 و 4 میلی گرم بر لیتر) و فاکتور دوم شامل تیمار پرایمینگ با جیبرلیک اسید (0، 100، 150، 200 و 250 پیپیام) بود. نتایج آزمایش نشان داد که اثر تیمار پرایمینگ با نیترات پتاسیم و جیبرلیک اسید بر شاخصهای جوانهزنی اندازهگیری شده معنیدار بود. نتایج نشان داد که استفاده از تیمارهای مختلف پرایمینگ سبب افزایش در شاخصهای جوانهزنی اندازهگیری شده شد. غلظتهای مختلف پرایمینگ اثرات متفاوتی بر روی شاخصهای اندازهگیری شده داشت بهصورتی که در بعضی از تیمارهای اعمال شده غلظتهای بالا سبب کاهش در شاخصها که میتواند نشان دهنده سمیت احتمالی ایجاد شده توسط غلظتهای بالا باشد. در بیشتر صفات، غلظت نیترات پتاسیم 2 میلی گرم در لیتر و جیبرلین 250 پی پی ام بهترین بود. بهطورکلی پاسخ گیاهان مختلف به غلظتهای مختلف متفاوت بوده و با توجه به شرایط محیطی باید بهترین تیمارها برای هر گیاه انتخاب شود.