مقطع : کارشناسی ارشد
دانشگاه :
تاریخ دفاع :
اساتید راهنما : دکتر مهراب یادگاری
اساتید مشاور :
اساتید داور :
مشاهده سایر پایان نامه های مهراب یادگاری
در شرايط شوري، فراهمي عناصر غذايي در محلول خاك به واسطه غلظت زياد يون هاي كلر و سديم و در برخي موارد كلسيم كاهش يافته و منجر به اختلال در تغذيه و بر هم خوردن تعادل عناصر غذايي گياه مي گردد. بنابراين نقش تغذيه صحيح در اين شرايط بسيار حائز اهميت بوده تا بتوان ضمن كمك به حفظ تعادل عناصر غذايي زمينه رشد مناسب و افزايش عملكرد گياه را فراهم نمود. به منظور بررسي اثر شوري آب آبياري و مصرف تركيبات روي بر شاخص هاي جوانه زني و تحمل به شوري جو، آزمايشي به صورت طرح بلوكهاي كامل تصادفي در قالب فاكتوريل چهار عامل) رقم جو، كود نانو روي، كود كلات روي، آب آبياري (با چهار تكرار، که ژنوتيپ هاي جو شامل (موروكو، نصرت و لاين 4)، مقادير مختلف شوري آب آبياري در سطوح (2، 10 و 18 دسي زيمنس بر متر)، كود نانو روي با غلظت هاي (5/0، 1و 5/1 پي پي ام)، كود كلات روي با غلظت هاي (5/0، 1 و 5/1 پي پي ام) و شاهد (بدون مصرف كود) با چهار تكرار در آزمايشگاه مركز تحقيقات مهندسي كشاورزي و منابع طبيعي استان اصفهان انجام گرفت. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که اختلاف فاحشی بین شاخص های جوانه زنی سه رقم تحت بررسی (نصرت، موروکو و لاین 4) وجود دارد. بیشترین میزان شاخص های درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، شاخص های رشد ساقچه و شاخص های رشد ریشچه در ژنوتیپ نوظهور لاین 4 مشاهده گردید که نسبت به دو ژنوتیپ شناخته شده دیگر به مقدار قابل توجهی بیشتر بود. به طور کلی تیمار شاهد (عدم مصرف کود) با سایر تیمارهای کودی نانو روی و کلات روی، از نظر آماری در سطح 1% اختلاف معنی داری نشان داد اما تیمارهای نانو روی و کلات روی هیچ گونه تفاوت قابل توجهی از نظر آماری نشان ندادند. حضور دزهای بالای یون های کلرید سدیم باعث کاهش شاخص های جوانه زنی گرديد، همچنین حضور یون های فلزی روی هرچند که برای مراحل ثانویه رشد گیاه ضروری است اما در مراحل اولیه رشد به خصوص در شرایط آزمایشگاهی به میزان کم نیز باعث کاهش قابل توجه قدرت جوانه زنی گیاه گرديد.