مقطع : کارشناسی ارشد
دانشگاه :
تاریخ دفاع :
اساتید راهنما : دکتر مهراب یادگاری
اساتید مشاور :
اساتید داور :
مشاهده سایر پایان نامه های مهراب یادگاری
به منظور بررسی اثر شوری، دما و خشکی بر درصد جوانه‌زنی، طول ریشه، طول ساقه، وزن تر و خشک ساقه و ریشه بذور گیاهان خرفه، شنبلیله، ‌گاوزبان و گل راعی، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی به صورت فاکتوریل سه عامل و سه تکرار در آزمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل شوری در 4 سطح 0، 25/0، 5/0، 75/0 مولار ، خشکی در 4 سطح 0، 6/0-، 9/0-،2/1- بار و دما در 4 سطح 0، 20،15 و 25 درجه سانتی‌گراد بود. نتایج در بذور گیاهان مورد تحقیق نشان دارد که گیاهان خرفه بیشتر از سایر بذور نسبت به خشکی و شوری متحمل بود و کمترین آن مربوط به بذور گل راعی بود. با افزایش شوری و خشکی، وزن خشک و تر ریشه، وزن خشک و تر ساقه و طول ریشه و ساقه کاهش یافت. با افزایش دما، میزان جوانه زنی برخلاف افزایش شوری و خشکی، افزایش یافت. بیشترین میزان درصد جوانه زنی در دمای 25 درجه سانتیگراد و بدون شوری و خشکی بدست آمد. کمترین میزان درصد جوانه زنی در دمای صفر درجه سانتیگراد و میزان شوری 75/0 مولار نمک طعام و میزان خشکی2/1 - بار بوجود آمد.