بررسی سمیت سلولی و آپوپتوز ناشی از فراکسیون ها و ساب فراکسیون های عصاره اتانولی میوه زرشک در رده سلولی سرطان پستان (MCF-7)
1395/10/10 11:41:10
مقطع : دکتری
دانشگاه : دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه
تاریخ دفاع :
اساتید راهنما : دکتر یلدا شکوهی نیا
اساتید مشاور :
اساتید داور :
مشاهده سایر پایان نامه های یلدا شکوهی نیا
گیاه زرشک شامل Berberis aristata،Berberis asiatica ،Berberis aquifolium ،Berberis thunbergii ،Berberis croatica و Berberis vulgaris است که به صورت درختچه در آسیا و اروپا و به ویژه هند و ایران رشد می کند. ریشه، پوست و میوه زرشک حاوی ایزوکینولین آلکالوئید است که مهمترین ترکیب فعال زرشک است. مقدار ماده ی فعال در ساقه زرشک 2 تا 3 برابر بیشتر از مقدار آن در برگ است. محققین دریافتند که بربرین در ریشه، پوست و ساقه گیاه یافت می شود. بربرین فعالیت آنتی اکسیدانی، ضد میکروبی و اثرات ضد سرطانی دارد.
زرشک یک گیاه بوده که در ایران توانایی رشد را دارا می باشد و تخمین زده می شود حدود 106×5 کیلوگرم از زرشک سالیانه در ایران تولید می شود. در منطقه خاورمیانه، 700 گونه از گیاهان شناسایی شده است که به خاطر ارزش دارویی شان مشهور هستند. در مقایسه با مواد شیمیایی سنتتیک، محصولات طبیعی مشتق از گیاهان منبعی از عوامل فعال بیولوژیک هستند زیرا طبیعی، در دسترس و مقرون به صرفه هستند. محققان در گذشته روی استفاده از عصاره ی خام یا ترکیبی از فیتوکمیکال های مختلف برای درمان سرطان تمرکز کردند. این روش بر اساس یافته هایی است که در درجه اول اثر سینرژیست متابولیت های گیاهان مختلف در عصاره ی خام و در درجه دوم مداخله ی این عصاره ها است که منجر به کنترل کردن بیماری های مختلف می شود. با توجه به خواص زرشک و استفاده سنتی آن به صورت ترکیب با مواد غذایی و نتایج حاصل از مطالعات گوناگون ضد سرطانی گیاه به نظر می رسد یافتن خواص ضد سرطانی زرشک بر روی یکی از شایع ترین سرطان ها در ایران یعنی سرطان سینه ضروری است. بدین منظور، پژوهش حاضر سعی در یافتن اثرات عصاره خام زرشک علیه سرطان سینه در شرایط بیرون از بدن و شناسایی اثرات آن علیه فاکتورهای سرطانی مختلف را دارد. اگر چه در این زمینه مطالعات متعددی صورت گرفته است ولی بررسی حاضر اثر عصاره را با داروی ضد سرطانی مقایسه کرده و از طرف دیگر اثر ضد سرطانی یا متاستازی با بررسی فاکتورهای سرطانی به طور دقیقی معین می گردد.