بررسی اثر فراکسیون های جداشده از عصاره هگزانی دانه گیاه سیاه دانه بر آپوپتوز و التهاب ناشی از MPP در سلول های عصبی PC12 و شناسایی ترکیبات فعال
1395/10/10 11:43:36
مقطع : دکتری
دانشگاه : دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
تاریخ دفاع : 1395/07/19
اساتید راهنما : دکتر یلدا شکوهی نیا، دکتر لیلا حسین زاده
اساتید مشاور :
اساتید داور :
مشاهده سایر پایان نامه های یلدا شکوهی نیا
سیاه دانه درطب سنتی برای درمان یک سری از بیماری های التهابی استفاده می شده است، همچون: منضج و قوام آورنده اخلاط، خشک کننده رطوبات، کماد (قرار دادن آن با پارچه گرم) بر سر جهت زکام و کاهش ریاح، رفع درد سینه و تنگی نفس، ضد سرفه، ضد استفراغ، مناسب برای بعضی بیماری های کبدی و طحال، ازجمله در یرقان، سنگ کلیه و مثانه، انواع تب و ضد نفخ. سوخته آن جهت بواسیر استفاده می شود و ضماد کوبیده آن با گلاب برای زخم سودای ساق پا مفید بوده است.عصاره هگزانی میوه سیاه دانه با روش سوکسله تهیه و با جاذب سیلیکاژل و با مخلوط حلال هگزان اتیل استات فراکسیونه می شود. در مرحله بعد جهت بررسی سمیت سلولی از روش MTT استفاده می شود. میزان گونه های فعال اکسیژن و پتانسیل غشا میتوکندری با استفاده از میکروپلیت مجهز به فلورسانس اندازه گرفته می شود. همچنین فعالیت کاسپاز3 با استفاده از اسپکتروفتومتر سنجیده می شود. فراکسیون فعال مشخص شده سپس خالص سازی گردیده و اثر ترکیبات مجدداً بررسی خواهد شد.