مقطع : کارشناسی
دانشگاه : دانشگاه پیام نور میاندوآب
تاریخ دفاع : 1393/09/10
اساتید راهنما : مهندس بیژن عبدی
اساتید مشاور :
اساتید داور :
مشاهده سایر پایان نامه های بیژن عبدی
موزه ها به عنوان یک پدیده نو ظهور در دنیای هنر نقش ها و کارکردهای گوناگون و متفاوتی را بر عهده دارند. کارکرد هایی از جمله : نمایش آثار نگهداری آموزش و پرورش را می توان برشمرد که موزه ها را بیش از بیش به یک نهاد اجتماعی موثر و تاثیر گذار بر جنبه های گوناگون جوامع امروزی تبدیل کرده است.
موزه ها را بر اساس موضوع شکل و مخاطب طبقه بندی می کنند که در این راستا موزه های هنری از گونه های مهم به شمار می آیند . موزه های هنری با ارائه ی آثار هنری به سیر تاریخ هنر بررسی آثار هنری هنرمندان سبک شناسی هنر در دوره های گوناگون می پردازند. با دگرگونی بزرگی که در هنر در دوران مدرنیسم رخ داد دوره تازه ای از هنر در دوران پست مدرنیسم آغاز شد. هر چند ریشه در افکار و آثار هنرمندانی چون مارسل دوشان داشت اما سرآغاز آن به سالهای دهه ی شصت سده ی بیستم می رسد .
تاکید بر ایده و مفهوم در نزد هنرمندان هنر جدید باعث ایجاد گونه هایی از هنر شد که آن زمان بی سابقه بود . ظهور سبک های هنری دوران ظهور هنرمندان معاصر با اندیشه و ایده های نو و خلاقیت در آثار هنری جدید و گوناگونی در روش های ارائه و کاربرد گسترده از رسانه ها سبب فراگیری آن شده است .
با همه گیر شدن هنر جدید گونه های متفاوتی از این هنر در میان هنرمندان رایج شد . شناخت ویژگی های مشترک میان هر یک از آنها کار را برای پژوشگران هنر و منتقدان هنر دشوار می کرد . یکی از بنیان های طبقه بندی هنر جدید فضای نمایش و ارائه است . بر این اساس هنر اجرا هنر محیطی هنر مفهومی هنر ویدئو هنر چند رسانه ای و هنر چیدمان از اقسام هنر به شمار می روند هر چند که هنر مفهومی معنایی گسترده تر از هنر جدید است و آن را در برمی گیرد ضرورت پرداختن به هنر جدید از آنجا ناسشی می شود که هنر معاصر با ویژگی های خود بخشی از تاریخ هنر را تشکیل می دهد و موزه ها به عنوان نهادهای فرهنگی و هنری هستند همانطور که از هنر این دوره و تکمیل حلقه مسیر تاریخ هنر جلو دار دیگر نهادهای فرهنگی و هنری هستند همانطور که می دانیم جنبش ضد موزه و گالری در میان هنرمندان معاصر شکل گرفت آنها معتقد بودند موزه ها و فضاهای نمایشی و اجرای ایده هایشان را محدود می کند به همین دلیل هنرمندان معاصر آثاری را خلق کردند که ویژگی هایی از جمله : موزه گریزی رواج هنری میرا استفاده گسترده از اشیا حاضر و آماده دخالت هنرمندان در محیط پیرامون اثرامکان مشارکت مخاطب در خلق اثر هنری و استفاده از فناوری های نو را داشتند آفرینش این گونه آثار هنری مقابله میان منتقدان هنر مسئولان موزه ها و مراکز فرهنگی _ هنری را به وجود آورد اما به تدریج افراد و موزه هایی پیدا شدند که شرایط موجود را بپذیرند و آنان را علاقه مند به طبقه بندی ارائه و نگهداری از هنر جدید نمود این امر سبب شد دیگر نهادهای فرهنگی و اجتماعی ناچار به پذیرش این گونه از هنرها شوند و ارائه و گسترش آنها را در سطح جامعه به عنوان هنر رسمی ومعاصر بپذیرند در مباحث موزه داری و مدیریت موزه نگهداری از آثار هنری براساس ساختار فیزیکی آسیب شناسی و فن شناسی انجام می گیرد اما در بحث نگهداری از هنر جدید و هنر مفهومی که در آن ها ساختار فیزیکی و مادی میان ضرورت حضور مخاطب وجه اشتراکی میان ارائه در موزه ها و برخی گونه های هنر جدید مانند اجراهای هنری هستند آنچه که در ارائه نگهداری و معرفی آثار هنر جدید در موزه ها اهمیت دارد برخورد موزه ها و موزه داران با این گونه آثار است تلاش برای شناسایی چالش های فرآوری موزه ها با آثار هنر جدید و سعی در برطرف نمودن آنها با ذکر نمونه هایی از آثار هنری موزه ای دست آویز این طرح است .