نقش رسانه¬هاي مجازي وتکنولوژی¬های جدید اطلاعاتی در گسترش جنبش¬هاي اجتماعي نوظهور (بررسی موردی انقلاب مصر و تونس)
1396/06/17 13:44:30
مقطع : کارشناسی ارشد
دانشگاه : دانشگاه رازی کرمانشاه
تاریخ دفاع : 1392/06/30
اساتید راهنما : فرزاد رستمی
اساتید مشاور : قدرت احمدیان
اساتید داور : طهماسب علیپوریان
مشاهده سایر پایان نامه های حسن باویر
هدف از مقاله حاضر بررسی نقش رسانه¬های مجازی و تکنولوژی¬های جدید اطلاعاتی در سازماندهی اعتراضات مردمی و گسترش جنبش¬های اجتماعی بویژه تحولات اخیر در منطقه خاورمیانه بویژه مصر و تونس است. با آگاهی از تأثیرات تکنولوژی¬های جدید اطلاعاتی می¬توان به ماهیت تحولات اجتماعی در دنیای امروز پی¬برد. روش تحقيق از نوع توصيفي- تحلیلی است و برای جمع¬آوری اطلاعات از روش کتابخانه¬ای و منابع اینترنتی استفاده شده است.
فهم معمول از کارکرد رسانه¬های مجازی این است که شبکه¬های اجتماعی، تغییرات را راحت¬تر سازماندهی کرده و به مرحله عمل درمی¬آورند و می¬توانند منشأ موج تازه¬ای از حرکت به سوی دموکراسی در سراسر جهان باشند. اینترنت و شبکه¬های اجتماعی مجازی به هسته¬های اعتراضی نه¬تنها اجازه پخش گسترده پیام¬های ایدئولوژیک را می¬دهند، بلکه امکان ارائه برنامه آموزشی و عملیاتی را هم می¬دهند.
نتايج حاصل از اين پژوهش نشان داد که رسانه¬های مجازی در ایجاد انسجام بین اعضا و سازماندهی و گسترش اعتراض¬ها در محیط اینترنتی و محیط عینی و واقعی جوامع تأثیرگذار بوده است. همچنین فضای اینترنتی به عمومی و ملی کردن اعتراض¬های محلی کمک قابل توجهی کرده است. لذا با توجه به شواهد یاد شده، فرضیه تحقیق درخصوص نقش تعیین-کننده رسانه¬های مجازی و تکنولوژی¬های جدید اطلاعاتی در سازماندهی اعتراضات مردمی و گسترش جنبش¬های اجتماعی به ویژه تحولات مصر و تونس تأیید می¬شود.