مقطع : کارشناسی
دانشگاه :
تاریخ دفاع :
اساتید راهنما :
اساتید مشاور :
اساتید داور :
مشاهده سایر پایان نامه های مجتبی مقبلی
آب های زیرزمینی از جمله منابع مهم مورد استفاده در بخش کشاورزی،به خصوص در مناطق خشک و نیمه خشک است. همچنین در دنیا، تامین آب برای مصارف شرب،صنعت،کشاورزی و بهداشت شهرها از طریق استخراج منابع آب زیرزمینی متداول گردیده است و باعث شده تغذیه آب های زیرزمینی و حفظ کیفیت آنها اهمیت یابند.
در این پژوهش از داده های کیفی شامل هدایت الکتریکی، مقدار کلر، PH برداشت شده از 45 حلقه چاه از مسیر انزلی به رستم آباد، برای یافتن ارتباط فاصله از دریا و تاثیر آن بر غلظت Cl، ECو PH، استفاده گردید که بیشترین میزان تغییرات برای EC، در چاه های دورتر از دریا می باشد که برای تفسیر این افزایش می توان به تاثیر سازند آن منطقه،شیب توپوگرافی،منابع آلودگی و... اشاره کرد. هم چنین از آنجایی که سفره آب شیرین روی سفره آب شور قرار دارد بهره برداری بیش از حد از سفره آب زیرزمینی باعث کاهش فشار آب شیرین بر آب شور گردیده در نتیجه سفره آب شور پیشروی نموده وسبب شور شدن آب چاه ها می شود.
کیفیت یا شوری آب های سطحی بیشترین تاثیر را در میزان شوری آب های زیرزمینی دارد و پس از این عامل تاثیر نوع تشکیلات آبخوان و ضریب انتقال آنها در شوری آب زیرزمینی حائز اهمیت می باشد. همچنین میزان بارش با شوری دارای رابطه معکوس است، چنانکه با کاهش میزان بارش سالانه ازحدود 1200میلی متردر انزلی تا 400 میلی متر در قزوین شاهد افزایش شوری آب های زیرزمینی می باشیم.