اثرات جایگزینی روغن¬های گیاهی با روغن ماهی در جیره غذایی بر آنزیم¬های کبدی سرم و بافت¬شناسی کبد ماهی قزل¬آلای رنگین کمان (Oncorhychus mykiss)
1396/07/03 14:45:09
مقطع : کارشناسی ارشد
دانشگاه :
تاریخ دفاع :
اساتید راهنما : دکتر افشین قلیچی
اساتید مشاور : مهندس علی حلاجیان
اساتید داور :
مشاهده سایر پایان نامه های علي حلاجيان
این تحقیق برای ارزیابی تأثیر اسیدهای چرب بر بافت کبد و همچنین تغییرات آنزیم¬های کبدی سرم خون ماهی قزل¬آلای رنگین¬کمان در هنگام جای¬گزینی کامل روغن ماهی با روغن¬های گیاهی طی یک دوره 50 روزه انجام شد. تعداد 200 عدد ماهی با وزن متوسط 13/1± 12/65 گرم و با تراکم 25 عدد به حوضچه¬های 500 لیتری فایبرگلاس توزیع و تغذیه شدند. برای این منظور چهار تیمار با دو تکرار شامل تیمار 1 (شاهد): جیره حاوی روغن ماهی، تیمار 2: جیره حاوی روغن سویا، تیمار 3: جیره حاوی روغن آفتاب¬گردان، تیمار 4: جیره حاوی روغن کانولا در نظر گرفته شد. با توجه به نتایج حاصله مقادیر آنزیم¬های کبدی (AST، ALT و LDH) در تیمار حاوی 100% روغن ماهی به طور معنی¬داری بیشتر از سایر تیمارها بود. بافت کبد در تمامی تیمارها ضایعاتی از قبیل دژنرانس چربی، هیپرتروفی، نکروز سلولی، پرخونی و خون¬ریزی داشت. این ضایعات در تیمار شاهد بیش¬تر بود. با توجه به نتایج حاصله اکسیداسیون روغن ماهی در جیره باعث آسیب دیدن کبد و بالا رفتن مقادیر آنزیم¬های کبدی سرم خون می¬شود.