مقطع : کارشناسی ارشد
دانشگاه : علوم پزشکی یزد
تاریخ دفاع : 1394/06/14
اساتید راهنما : دکتر علی جبالی - دکتر ابوالفضل برخورداری
اساتید مشاور : دکتر سید حسین حکمتی مقدم
اساتید داور : مهندس غلامحسین حلوانی
مشاهده سایر پایان نامه های بهرام کوهنورد
مقدمه: طراحی و ساخت پانل های آکوستیک بر پایه نانوذرات براي افت انتقال صدا در فرکانسهای مختلف در كشورمان امري ضروري می باشد. لذا هدف از اين مطالعه ساخت نانوکامپوزیت بر پایه مواد پلیمری و نانوذره اکسید روی در دوحالت معمولی و با ژلاتین و مقایسه آنها از نظر افت انتقال صدا در فرکانسهای مختلف می باشد.
روش بررسی: این مطالعه بصورت تجربی – آزمایشگاهی انجام شد. مواد مورد استفاده شامل: نانوذرات اکسید روی و پلیمر PVC بود. مراحل اجرای این مطالعه در دو فاز صورت گرفته است که فاز اول شامل: ساخت قالب بتنی، اندازه گیری وزن نانوذرات و پلیمر، مخلوط پلیمر و نانوذرات به داخل قالب بتنی به همراه ذوب کردن آنها، نانوکامپوزیت آماده شده و فاز دوم، تعیین افت انتقال صدا در نانوکامپوزیت معمولی و پوشیده با ژلاتین بود.
یافته ها: نانوکامپوزیت پوشیده با ژلاتین در مقایسه با نوع معمولی در فرکانس 2000 هرتز و در درصد وزنی سوم، بالاترین ضریب جذب صدا را داشت. این در حالی است که در فرکانس 500هرتز و سه درصد وزنی پایین ترین عملکرد دیده شد. نتایج افت انتقال صدا در نانوکامپوزیت معمولی نشان داد که در درصد وزنی اول و دوم، بیشترین افت انتقال برابر با 43/4 دسی بل در فرکانس 500هرتز دیده شد و در درصد وزنی سوم، کمترین افت انتقال برابر با 80/0 دسی بل در فرکانس 2000هرتز مشاهده شد. همچنین نتایج افت انتقال صدا در نانوکامپوزیت اکسید روی پوشیده شده با ژلاتین نشان داد که در درصد وزنی اول و دوم، بیشترین افت انتقال برابر با 01 /3 دسی بل در فرکانس 500 هرتز دیده می شود و در درصد وزنی سوم، کمترین افت انتقال برابر با 55/0 دسی بل در فرکانس 2000 هرتز مشاهده می شود.
بحث و نتیجه گیری: بیشترین افت انتقال صدا در نانوکامپوزیت معمولی در مقایسه با نوع پوشیده با ژلاتین در فرکانس 500 هرتز بود و همچنین ضریب جذب صدا بلا استثنأ در تمامی فرکانس ها افزایش یافته که منجر به بهبود خواص جذب صوتی گردیدند.