مقطع : کارشناسی ارشد
دانشگاه : دانشگاه رودکی
تاریخ دفاع : 1396/06/29
اساتید راهنما : ذبیح اله بهمنی
اساتید مشاور : جمشید فرمانی
اساتید داور : محمود محسنی
مشاهده سایر پایان نامه های ذبیح اله بهمنی
امروزه اهمیت گوشت ماهی در زنجیره غذایی، منجر به بررسی بیشتر کیفیت آن شده است. ماهی کپور معمولی(Cyprinus carpio) به علت صرفه اقتصادی و گوشت خوشمزه آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است . افزایش تقاضای مصرف کنندگان، منجر شده است که از روش های نوینی جهت افزایش طول نگهداری ماهی و کاهش زمان فساد آن از طریق جایگزینی آنتی اکسیدان های طبیعی به جای آنتی اکسیدان های سنتزی استفاده شود. یکی از روش های افزایش مدت ماندگاری نگهداری از ماهی کپور معمولی(Cyprinus carpio)، استفاده از آنتی اکسیدان های طبیعی مثل عصاره برگ زیتون و داروش می باشد در ابتدا عصاره های برگ زیتون و داروش 1%، عصاره های برگ زیتون و داروش 4%، همچنین مخلوط عصاره برگ زیتون و داروش 1% و عصاره برگ زیتون و داروش 4% را آماده می کنیم. با تهیه 19 عدد ماهی کپور معمولی(Cyprinus carpio) با وزن متوسط 120± 800 گرم، فیله ای از آنها تهیه کرده، فیله ماهی ها را به روش غوطه وری در عصاره ها قرار داده و بعد از بسته بندی، در یخچال در دمای 4 درجه سانتیگراد نگهداری کرده. ارزیابی فاکتورهای شیمیایی( مواد ازته (TVB-N)، ارزش پراکسید (PV)، تغییرات PH، تیوباربیتوریک اسید (TBARS)، اسیدهای چرب آزاد (FFA))، ارزیابی حسی و آزمون میکروبی (شمارش کلی باکتریها (TVC) و باکتری های سایکروفیلیک (PTC) در روزهای 0، 4، 8، 12 و 16 بررسی شده است. طبق ارزیابی های شیمیایی، میکروبی و حسی عمر ماندگاری فیله ماهی کپور معمولی(Cyprinus carpio) در تیمار شاهد تا روز 8 و در تیمارهای 2، 3 ، 4 و 5 تا روز 12 و در نهایت تیمار 6 و 7 در روز تا روز 16 تعیین شده است.