مقطع : کارشناسی ارشد
دانشگاه : آزاد اسلامی واحد فیروزکوه
تاریخ دفاع : 1392/05/03
اساتید راهنما : دکتر سیدمهدی حسینی
اساتید مشاور : دکتر عزیز نوروزی نودهی
اساتید داور : دکتر علی مهدی زاده اشرفی
مشاهده سایر پایان نامه های سیدمهدی احمدی بالادهی
پژوهش حاضر با هدف بررسى عوامل مرتبط با رضايت شغلي كاركنان فرماندهي انتظامي استان مازندران درسال 1391 مى پردازد. عوامل بسيار زيادي در رضايت شغلي كاركنـان مرتبط مى باشد، ليكن به دليل محدوديت هاي موجود صرفا به بررسى برخی از این عوامل مانند رابطه بين انگيزش، ارتقاء، جايگاه سازماني، پيشرفت شغلي و رضايت شغلي پرداخته شده است.روش تحقيق از نوع كاربردى است و به روش توصيفى پيمايشى انجام شده است.جامعه آماري تحقيق، كليه كاركنان رسمی فرماندهي انتظامي استان مازندران است كه حجم آن تقريبا 2000 نفر مى باشد كه به جهت كمبود امكانات و زمان، مطالعه كل افراد جامعه امكان پذير نبود؛ لذا به منظور تسهيل در روند اين تحقيق اقدام به نمونه گيري شده و نمونه اى به حجم 322 نفر مورد مطالعـه قرار گرفت .جهت گردآوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده شده است. پرسشـنامه مورد استفاده در این تحقـیق بصورت محـقق ساخته می باشد. داده هـای حاصـل با اسـتفاده از 31 سوال بسته پاسخ گردآوری شده اند. تحـلیل داده ها بوسیله ضریب همبستگی رتبه ای اسپیرمن و با استفاده از نرم افزار SPSS صورت گرفته است.
نتایج تحقیق نشـان می دهد عوامل متعددی وجود دارد كه دركنار هم می توانند ایجاد كننده رضایت شغلی در افراد باشد.چه بسا تنها نبود یك عامل از مجموع این عوامل می تواند از ایجاد رضـایت در فرد بكاهد یا حتی او را در زمره افراد ناراضی از شغل خود قرار دهد. انگیزش، ارتقاء جایگاه سازمانی ، پیشرفت شغلی ، میزان حقوق و دستمزد ، وجهه اجتماعی ، نحوه مدیریت در محل كار، عدم تبعیض و میزان آگاهی فرد از شغل خود از مهمترین عوامل مرتبط با رضایت شغلی در افراد است. درعصرحاضرتنها سازمان هایی به سود وبهره وری بالا دست پیدا می کنند که از کارکنان متعهد ومتخصص برخوردار باشند و این تعهد ومسئولیت در کارکنان هیچگاه رخ نخواهد داد مگر اینکه کارکنان در سازمان هایی که مشغول به کار هستند از رضایت شغلی بالایی برخوردار باشند.
فرماندهی انتظامی استان مازندران به عنوان متولی اصلی حفظ نظم و امنیت در استان نقش بسزایی در تامین نظم و امنیت مناطق مختلف این استان ایفا می کند. لذا بايستي به عوامل مرتبط با رضايتمندي مشتريان داخلي (كاركنان) و مشتريان خارجي (ارباب رجوع) توجه ویژه نموده و با توجه به تغييرات اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و نيازهاي مشتريان خود، تلاشهاي مستمري را به منظور بهبود سازماني بكارگيرد. این پژوهش به دنبال آن است تا عوامل مرتبط با رضایت شغلی را شناسایی و با بررسی این عوامل به این جواب دست یابد که کدام یک از این عوامل از درجه اهمیت بالاتری برخوردارند و برای پی بردن به این موضوع لازم است که اهمیت هر یک از عوامل اندازه گیری شود. در این رابطه فرماندهی انتظامی استان و شهرستانهای تابعه مورد تحقیق قرار گرفت. متغیرهایی که در این تحقیق مورد مطالعه قرار خواهند گرفت عبارتند از: خط مشی های سازمان ، تنوع شغل ، تناسب شغل با فرد ، گروه کاری.