شناسایی و تعیین هویت مولکولی انتروکوکوس فکالیس مقاوم به ونکومایسین از نمونه های بالینی با استفاده از ژن SrDNA١٦
1397/06/04 13:56:04
مقطع : کارشناسی ارشد
دانشگاه :
تاریخ دفاع : 1394/07/18
اساتید راهنما :
اساتید مشاور :
اساتید داور :
مشاهده سایر پایان نامه های ابوالفضل جعفری ثالث
زمینه و هدف: انتروكوك ها شامل گروه مهم و متنوعي از باكتري ها هستند كه موجب ايجاد بيماري در انسان و حيوان مي گردند که در دو دهه اخیر، مقاومت گسترده اي به تعدادي از آنتی بیوتیکها کسب کرده اند که این امر سبب پیچیدگی در درمان عفونتهاي ناشی از این باکتریها گردیده است. هدف از اين مطالعه تعيين هویت مولکولی انتروكوكوس فكاليس مقاوم به ونکومایسین از نمونه های بالینی با استفاده از ژن SrDNA١٦در بيمارستان ها و مراکز درمانی شهر مرند و تبریز بود.
مواد و روشها: 200 نمونه انتروکوك از بیمارستانها و مراکز درمانی مرند و تبریز جمع آوري گردید. گونه هاي انتروکوك با روشهاي متداول استاندارد فنوتیپی و PCR شناسایی شده و آزمون حساسیت به آنتی بیوتیک ها طبق روش استاندارد دیسک دیفیوژن CLSI انجام شد. مقاومت دارویی (MIC) با روش E.test بر روي نمونه هاي مقاوم به ونکومایسین انجام پذیرفت.
نتایج: از بین 200 نمونه ایزوله، 100 نمونه انتروکوکوس فکالیس شناسایی شد. نتایج آزمون حساسیت به آنتی بیوتیکها نشان داد که گونه انتروکوکوس فکالیس بیشترین مقاومت را نسبت به آنتی بیوتیک های پنی سیلین(83 %)، تتراسایکلین(43 %) و سیپروفلوکساسین(41 %) و بیشترین حساسیت رو به آنتی بیوتیک لاین زولید(87 %)، ایمی پنم(85 %) و تیکوپلانین(70 %) نشان دادند. MIC برای نمونه های مقاوم به ونکومایسین بین 32 تا 256 میکروگرم به دست آمد.
نتيجه گيري: ظهور مقاومت به چند آنتي بيوتيک و ميزان مقاومت بالا به ونکومايسين در سويه های انتروکوکوس فکالیس شایان توجه است، زيرا انتخاب درمان مناسب جهت عفونتهای ايجاد شده توسط انتروکوک کاهش مي يابد.
کلمات کلیدی: انتروكوكوس فكاليس، انتروکوکوس مقاوم به ونکومايسين، تعیین هویت مولکولی، SrDNA١٦