مقطع : کارشناسی ارشد
دانشگاه :
تاریخ دفاع :
اساتید راهنما :
اساتید مشاور :
اساتید داور :
مشاهده سایر پایان نامه های محسن کولیوند
لوسمی میلوئیدی حاد بالاترین میزان مرگ و میر در بین لوسمی ها را دارد و از عواملی ایجاد کننده که اخیرا مورد توجه قرار گرفته miRNA ها می باشد. به طور کلی برهم خوردن بیان miRNA ها می تواند در تغییر تنظیم پروتئین ها در مسیرهای حیاتی و مهم سلول نقش داشته باشد. از طرفی موادی که بر تغییر بیان miRNA اثر گذار باشند از اهمیت درمانی بالای برخوردا هستند.
هدف:
شواهد علمی اندکی برای اثرات سولفورافن بر لوسمی یافت شده است، از اینرو بنا داریم طی مطالعه ای اثر سولفورافن بر رده های سلولی لوسمی میلوئیدی حاد و الگوی بیان miR-155 و miR-181a را مورد ارزیابی قرار دهیم.
روش کار:
در این مطالعه از 4 رده ی سلولی HL-60، U937، KG1 و NB4 جهت تیمار دارو استفاده شد. دوزهای مورد استفاده جهت تیمار سلولها 15، 30، 45 و 60 µM از سولفورافن در دو بازه ی زمانی 24 و 48 ساعته بود. بعد از تیمار سطوح بیان miR-155 و miR-181a مورد ارزیابی قرار گرفت. جهت بررسی میزان آپوپتوز سلول ها در همین بازه ی زمانی فلوسایتومتری گذاشته شد.
یافته ها:
یافته های ما نشان می دهد که سولفورافن باعث کاهش در تعداد سلول های زنده و افزایش مرگ و میر رده های میلوئیدی می شود. (P<0.05 ). غلظت µM 60 سولفورافن بیشترین میزان مرگ و میر را نشان داد. سطوح بیان miR-155 و miR-181a قبل از دوره ی مداخله به طور معنی داری در بیماران نسبت به گروه کنترل بالاتر بود. استفاده از این ماده باعث کاهش معناداری در بیان هر دو miRNA در گروه سلول های بیمار شد(P<0.05). کاهش بیان miR-155 به طور مثبتی می تواند در ارتباط با عوامل و پروتئین های دخیل درچرخه سلولی باشد. علاوه براین، سطح کاهش یافته ی miR-181a احتمالا بر ژن های تنظیم کننده در روند تمایز و تکثیر میلوئید اثرگذار خواهد بود. سنجش آپوپتوز نیز نشان داد که بیشترین میزان آپوپتوز متعلق به دوز µM 60 و متعلق به سلولی KG1 با 46.60% آپوپتوز بود.
نتیجه گیری:
نتایج این مطالعه نشان می دهد که سولفورافن باعث افزایش میزان مرگ ومیر سلول های AML و کاهش بیان miR-155 و miR-181a می گردد. همچنین در این مطالعه میزان تعداد سلول زنده کاهش یافت. در هر حال در مطالعات آینده بهتر است مداخله های انسانی صورت گیرد تا اثرات بالینی آن بیشتر مشخص شود.