مقطع : کارشناسی ارشد
دانشگاه : محقق اردبیلی
تاریخ دفاع :
اساتید راهنما : علی اکبر شکوهیان
اساتید مشاور : اسماعیل چمنی
اساتید داور : علی اصغری
مشاهده سایر پایان نامه های علی اکبر شکوهیان
این تحقیق به منظور ارزیابی تأثیر pH محلول¬غذایی در جذب عناصر بر رشد، عملکرد وکیفیت میوه توتفرنگی (Fragaria ananassa Duch.) رقم دیامنت طی سالهای ۱۳۹۶ -۱۳۹۴ در محوطه دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی محقق اردبیلی بهصورت کرتهای دوبار خرد شده(اسپلیت اسپلیت پلات) در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمار سرکه در چهار سطح (۰، ۱۰، ۲۰، ۳۰ میلی¬لیتر در یک ¬لیتر آب) در کرتهای اصلی همراه بادوسطح( کود آهن نانو و کودآهن سکوسترین ) در کرتهای فرعی و صابون ۱۵ درصد در دوسطح و شاهد، در کرتهای فرعی فرعی، واقع شد. در این پژوهش شاخصهای برگی شامل سطح، وزنتر و خشک برگ، کلروفیل a،b ، کل و مقدار جذب عناصر آهن برگ، طول، وزنتر و خشکریشه همچنین تعداد رانر و تعداد گل و میوه، و صفات بیوشیمیایی از جمله ویتامین ث، مواد جامد محلول، اسیدیته کل و صفات کمی و کیفی میوه مثل طول، حجم، وزنتر، وزن خشک میوه در نهایت شاخص عملکرد و عمر انباری میوه اندازهگیری شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر غلظتهای مختلف سرکه ، آهن سکوسترین و صابون کشاورزی و برهمکنش آنها بر اکثر صفات اندازهگیری شده در سطح احتمال پنج درصد معنیدار بود. در اثرات متقابل بین سرکه و آهن سکوسترین در ترکیب با صابون اکثرا در صفات¬های بررسی شده معنی¬دار بود به غیر از ویتامین . Cبهترین نتیجه از کاربرد تیمار سرکه20 میلی¬لیتر در سطح آهن سکوسترین در ترکیب با صابون در صفات¬های تعداد سطح برگ، وزن تر برگ، وزن خشک برگ، وزن تر ریشه، وزن خشک ریشه کلروفیلb، کلروفیل کل و مقدار جذب آهن برگ به¬دست آمد. در صفات طول ریشه، طول میوه، حجم میوه، وزن تر میوه، وزن خشک میوه، عملکرد در بوته بهترین نتیجه از تیمار سرکه۲۰ میلی¬لیتر درلیتر در سطح آهن سکوسترین حاصل شد و د ر pH آب میوه سرکه 30میلی¬لیتر در ترکیب با آهن سکوسترین بهترین نتیجه را داشت. بین اثرات متقابل آهن¬سکوسترین به اندازه بیست وپنج¬گرم و صابون کشاورزی به اندازه پانزده درصد بیشترین مواد جامد محلول و اسیدیته کل حاصل ش د. آهن سکوسترین و تعداد رانر با سرکه ۱۰ میلی¬لیتر همراه با آهن نانو در ترکیب با صابون حاصل شد.