مقطع : کارشناسی ارشد
دانشگاه : محقق اردبیلی
تاریخ دفاع :
اساتید راهنما : علی اکبر شکوهیان
اساتید مشاور :
اساتید داور :
مشاهده سایر پایان نامه های علی اکبر شکوهیان
به¬منظور بررسی تأثیر غلظت¬های مختلف چای کمپوست بر روی خصوصیات رویشی، زایشی و پس از برداشت توت‌¬فرنگی ، این آزمایش به¬صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک¬های کامل تصادفی با سه تکرار و چهار غلظت مختلف چای کمپوست (0، 1500، 3000 و 4500 پی¬پی¬ام) بر روی سه رقم توت¬فرنگی (پاروس، کوئین-الیزا و دیامنت) در طی سال¬های 96-94 در دانشگاه محقق اردبیلی انجام شد. در این پژوهش صفات مورفولوژیکی (تعداد ساقه‌های رونده، سطح برگ، وزن تر و خشک بخش هوایی و ریشه، حجم ریشه)، عملکرد و اجزای آن (تعداد گل، عملکرد میوه در بوته)، بیوشیمیایی برگ و ریشه (رنگیزه‌های کلروفیل a، bو کل) و میوه (اسید کل، پی¬اچ، مواد جامد قابل حل و ویتامین ث) اندازه‌گیری شد. نتایج به¬دست آمده نشان دادند که اثر تیمارهای چای کمپوست بر روی تمامی صفات اندازه¬گیری شده در سطح احتمال یک درصد از نظر آماری معنی-دار بودند. مقایسه میانگین‌ها نشان دادند که کاربرد چای کمپوست موجب افزایش تمامی شاخص‌های مورد بررسی به‌غیر از میزان اسیدیته کل میوه و پی¬اچ میوه نسبت به شاهد گردید. بهترین نتیجه از غلظت 3000 پی¬پی¬ام چای کمپوست و در بین رقم¬ها نیز از رقم پاروس حاصل شد. در اثرات متقابل بین چای کمپوست و رقم نیز، بیش¬ترین میزان سطح برگ، کلروفیل a، b و کل در تیمار 3000 پی¬پی¬ام رقم پاروس، بیشترین تعداد رانر در تیمار 4500 پی¬پی¬ام رقم پاروس و بیشترین عمر انبارداری میوه در تیمار 4500 پی¬پی¬ام رقم دیامنت مشاهده شد.