بررسی اثر ريزموجودات مفيد (EM) در غلظت¬های مختلف نیتروژن، بر جذب عناصر غذایی در توت¬ فرنگی رقم پاروس (Fragaria × ananassa cv. Paros)
1397/10/18 11:22:55

مقطع : کارشناسی ارشد
دانشگاه : محقق اردبیلی
تاریخ دفاع :
اساتید راهنما : علی اکبر شکوهیان
اساتید مشاور :
اساتید داور :
مشاهده سایر پایان نامه های علی اکبر شکوهیان
بهمنظور بررسی تاثیر ریزموجودات مفید(Effective Microorganisms (EM)) در سطوح مختلف نیتروژن بر خصوصیات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی بوته و کمی و کیفی میوهی توتفرنگی رقم پاروس آزمایشی بهصورت کرتهاي دوبار خرد شده و در قالب طرح بلوكهاي کامل تصادفی، با سه تکرار در طی سالهاي 94-1393 در دانشگاه محقق اردبیلی، اجرا شد. تیمارهاي آزمایش ریزموجودات مفید در چهار سطح (شاهد، 1، 2 و 3 درصد)، روشهای کاربرد ریزموجودات مفید در دو سطح (محلولپاشی و خاکی همراه با آب آبیاری) و نیتروژن در سه سطح (50، 100 و 150 کیلوگرم خالص در هکتار با منبع اوره( بود. در اين پژوهش برگهاي گياهان از نظر ميزان عناصر نيتروژن، فسفر، پتاسيم، كلسيم، سديم، منيزيم، منگنز، آهن و روي مورد آزمايش قرار گرفتند. تجزيه واريانس دادهها نشان داد كه كاربرد كود اوره و EM اثر معنيداري بر جذب عناصر داشته ولي تفاوت معنيداري در بين روشهاي كاربرد EM مشاهده نشد. نيتروژن 100 كيلوگرم در هكتار و غلظت 2 درصد EM در اكثر عناصر نتايج بهتري را حاصل نمودند و برگ گياهان تيمار شده با غلظت نيتروژن 150 كيلوگرم نيتروژن بيشتري نسبت به ديگر تيمارها داشتند. در بين اثرات متقابل تيمارها، اثر متقابل نيتروژن و كود زيستي EM در جذب عنصر منيزيم معنيدار بود. براساس نتايج حاصل از مقايسه ميانگينها كاربرد كود اوره 100 كيلوگرم در هكتار بههمراه كود زيستي EM 2 و 3 درصد بترتيب با 141 و 139 پيپيام بيشترين ميزان منيزيم را در برگها حاصل نمودند.