جداسازی و شناسایی مولکولی گونه های ریزوپوس اوریزه تولیدکننده لیپاز از منابع طبیعی
1398/04/07 00:55:38
مقطع : کارشناسی ارشد
دانشگاه : دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان
تاریخ دفاع : 1396/06/23
اساتید راهنما : آقای دکتر هاتف آجودانی فر
اساتید مشاور :
اساتید داور : 1-خانم دکتر وجیهه زری پور 2- خانم دکتر سبحانی
مشاهده سایر پایان نامه های زهرا مهدی زاده
چکیده
مقدمه واهداف: آسپرژیلوس قارچ¬هایی هستند که به¬طور صنعتی مورد استفاده صنعتی قرار می¬گیرند تعدادي از گونه¬ هاي اين جنس باعث آلودگي محصولات كشاورزي مانند پسته، ذرت و ديگر توليدات زراعی شده و علاوه بر تخريب كيفيت محصولات كشاورزی باعث مسموميت و سرطان¬زايی در ساير موجودات از جمله انسان مي¬گردد. ریزوپوس ازخانواده قارچهاي فرصت طلب بوده است و از شاخه ي زيگوميستهاست و اين قارچ به كپك نان مشهور است. ميسليوم رويشي اين قارچ داراي داراي يكسري ساختاربه نام اسپورانژيوفور است. در انتهاي اسپورانژيوفورها يك جسم گنبدي شكل به نام كلوملا وجود دارد. اطراف كلوملا وزيكول قرار مي گيرد كه به ان اسپرانژيوم گويند .داخل اسپورانژيوم تعداد زيادي اسپوريا اسپورانژيو اسپر تشكيل ميشود.
مواد و روش ها: نمونه¬های تهیه شده روی محیط (PDA) کشت داده شد. برای تولید آنزیم¬ها از محیط کشت معدنی برای تخمیرحالت جامد استفاده گردید. در ادامه تاثیرمنبع کربن pH اولیه محیط و دمای انکوباسیون بر روی تولید آنزیم، بررسی شد. بعد ازدرست کردن سوسپانسیون اسپور تخمیر حالت جامد انجام گرفت. آنزیم¬ها پس از تخمیر استخراج یافتند و برروی آنها ارزیابی فعالیت آنزیمی انجام گرفتند. DNA نمونه¬ها به روش جوشاندن استخراج شد. با استفاده از پرایمر اختصاصی توالی طراحی گردید. بعد از انجام PCR توالی¬یابی انجام یافت.
بحث و نتیجه¬گیری: جنس Rhizopus oryzae در اکثر گونههای خود دارای فعالیت لیپازی بالا و قادر به تولید آنزیم لیپاز است و با توجه به کثرت حضور این قارچ در کشور میتواند یک جنس مهم در فعالیتهای بیوتکنولوژی و صنعتی باشد. براساس غربالگری حاضر اکثر گونههای بومی قادر به تولید آنزیم لیپاز میباشند و گونههای Rhizopus delemar strain BVKT R1 و Rhizopus oryzae isolate FPZSP368 دارای فعالیت بالای لیپازی هستند و میتوانند جدابههای امیدبخش در تولید این آنزیم در مقیاس زیاد به شمار آیند.