سنجش میزان آسیب پذیری ساختمان های و زیرساخت های واقع در حریم رودخانه در زمان وقوع سیل با استفاده از GIS (مطالعه موردی: شهرچایی ارومیه)
1399/10/15 10:57:49
مقطع : کارشناسی ارشد
دانشگاه : دانشگاه محقق اردبیلی - اردبیل
تاریخ دفاع : 1399/05/11
اساتید راهنما : علیرضا محمدی
اساتید مشاور : عطا غفاری گیلانده
اساتید داور : محمد حسن یزدانی
مشاهده سایر پایان نامه های سجاد امیدوارفر
پیشینه وقوع مخاطرات طبیعی در جهان به درازای تاریخ بشر است. هیچ مکانی از دنیا، مصون از این حوادث نبوده و نیست. همه جوامع دربرابر عوارض بلایای طبیعی آسیب پذیر هستند ولی میزان این آسیب پذیری از مکانی به مکان دیگر متفاوت است.
یکی از بحران هایی که شهرها را تهدید می کند سیل ناشی از دخالت انسان در طبیعت می باشد. از سوی دیگر با در نظر گرفتن دلایل اصلی و عمده کاهش خطر، می توان خطر بلایای طبیعی که منجر به فاجعه می شود را پیش بینی و اقداماتی جهت پیش گیری آن لحاظ نمود. مطالعات و تحقیقات بسیاری در زمینه سنجش خطر آسیب پذیری سیل انجام گرفته شده است. ولی در این راستا، با توجه به بررسی های صورت گرفته مطالعاتی که دقیقا مرتبط با موضوع ذکر شده بر روی شهر ارومیه صورت گرفته باشد بسیار کم می باشد.
هدف این تحقیق مدل سازی، سنجش و مشخص نمودن حریم رودخانه شهرچایی ارومیه به لحاظ میزان آسیب پذیری در برابر خطر سیل با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS می باشد. در همین راستا اطلاعات اولیه و موارد توصیفی این تحقیق به صورت کتابخانه ای از منابع معتبر جمع آوری گردیده، که شامل کتابها، مجلات و مقالات علمی، اینترنت، مصاحبه با اساتید، کارشناسان و صاحب نظران در این زمینه می باشد. بعد از مشاهده میدانی و انجام مطالعات پایه از محدوده مورد مطالعه با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS کار پردازش، تجزیه و تحلیل داده ها انجام گرفت که شامل تهیه نقشه های موضوعی از حریم رودخانه شهرچایی بوده است. در راستا با رسیدن به اهداف در این تحقیق با استفاده از مدل Fuzzy میزان آسیب پذیری ساختمان ها و زیر ساخت های شهری در محدوده هدف، نسبت به هر یک از معیارها ارزیابی، مقایسه و وزن دهی شده و در نهایت همه معیارها با هم جمع و درصد نهایی میزان آسیب پذیری محاسبه و نتیجه تاثیر هر کدام بر آسیب های شاخص های مورد نظر مشخص شده است.