مقطع : کارشناسی ارشد
دانشگاه : دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات
تاریخ دفاع : 1385/11/26
اساتید راهنما : دکتر امیرحسام حسنی، دکتر مهدی برقعی
اساتید مشاور : دکتر احمدرضا یزدانبخش، دکتر محمدرضا خانی
اساتید داور :
مشاهده سایر پایان نامه های اکبر مختاری آذر
چکيده :
در تمام جوامعي که از آب استفاده مي شود يقيناً فاضلاب توليد مي شود که اين فاضلابها به چند دسته تقسيم مي شوند از بين انواع فاضلاب ، فاضلابهاي بيمارستاني از نقطه نظر اهميت بهداشتي نسبت به ساير فاضلابها داراي اهميت ويژه اي مي باشند و اگر فاضلابهاي يک بيمارستان تصفيه نگردد بدليل داشتن پاتوژن هاي بسيار خطرناک ممکن است آسيبهاي جدي را به منابع آب پذيرنده اين فاضلابها و در نهايت به مردم آن جامعه وارد نمايد . بنابراين براي داشتن يک تصفيه خانه ابتدا بايد مباني طراحي آن مشخص گردد که اين کار از روي کميت و کيفيت فاضلاب انجام مي شود .
در اين تحقيق کميت و کيفيت فاضلابهاي بيمارستاني بررسي گرديده اند به اينصورت که ابتدا کليه بيمارستانهاي تهران شناسايي شده سپس از نظر تعداد تخت و بخشهايي که هر بيمارستان دارد مورد بررسي واقع شد و از اين بين با توجه به رابطه آماري که بين بيمارستانهاي داراي تصفيه و فاقد تصفيه خانه وجود دارد 14 بيمارستان انتخاب شد که در اين بين بيمارستان عمومي و تخصصي و فوق تخصصي و روانپزشکي نيز وجود داشت . پس از انتخاب اين بيمارستانها دو سري نمونه برداري به شکل لحظه اي و مرکب از فاضلاب خام و فاضلاب تصفيه شده بيمارستاني انجام شده که پارامترهاي اکسيژن مورد نياز بيوشيميايي (BOD5)، اکسيژن مورد نياز شيميايي (COD)، درجه اسيديته و قليائيت (PH)، هدايت الکتريکي (EC) ، کل مواد جامد معلق (TSS)، کل مواد محلول (TDS) مورد آناليز واقع شده اند ، سپس دبي آنها را گرفته و در نهايت همه پارامترها را با استانداردهاي مختلف مقايسه شده اند .
نتايجي که از اين تحقيق بدست آمده از اين قرار مي باشد که دبي طراحي در تصفيه خانه فاضلاب بيمارستانهاي کوچک به نسبت بيمارستانهاي بزرگ ، بيشتر مي باشد ، يعني تعداد تخت با دبي طراحي براي تصفيه خانه هاي فاضلاب رابطه معکوس دارد . در رابطه با پارامترهاي کيفي ، ميزان تغييرات BOD5 با تعداد بخشهاي بيمارستان رابطه مستقيمي دارد و TSS نيز دقيقاً از رابطه BOD5 با بخشهاي بيمارستان تبعيت مي کند و به نسبت بخشهاي مختلف بيمارستان کم و زياد مي شود . نسبت COD به BOD5 در فاضلاب هاي خام در نمونه برداري مرکب بين 45/2 – 25/1 مي باشد و نسبت COD به BOD5 درفاضلابهاي تصفيه شده درنمونه برداري مرکب بين 25/2 – 0/1 مي باشد.
يکسري موارد ديگر مي باشد که از مشاهدات منتج مي شود مثلاً سيستم تصفيه در جامعه پژوهشي لجن فعال مي باشد و اکثر تصفيه خانه جامعه پژوهشي Over Load بوده اند در ضمن تصفيه خانه هاي جامعه پژوهشي فاقد اپراتور و يا نيروي متخصص جهت بهره برداري از تصفيه خانه بوده اند.
فاضلاب قسمت راديولوژي و راديوگرافي پس از چند روز نگهداري و اتمام نيمه عمرشان وارد جريان فاضلاب مي گردد . در آخر نتيجه مي گيريم که اگر از سيستمهاي لجن فعال خوب نگهداري و بهره برداري شود ، فاضلاب بيمارستانها با همين سيستم کاملاً قابل تصفيه مي باشد .