بررسی اقتصادی و مقایسه کمی و کیفی خیار گلخانه ای حاصل از کنترل بیولوژیک و کنترل شیمیایی از دیدگاه مصرف کنند گان
1393/12/06 16:55:57
مقطع : کارشناسی ارشد
دانشگاه : دانشگاه پیام نور-کرج
تاریخ دفاع : 1388/10/08
اساتید راهنما : دکتر غلامرضا یاوری
اساتید مشاور : دکتر محمود شجاعی و دکتر سید مهدی میر دامادی
اساتید داور : دکتر محسن شوکت فدائی
مشاهده سایر پایان نامه های یحیی استادی
محصول خیار بدلیل مصرف زیاد و اغلب تازه خوری در رژیم غذایی ایران از اهمیت زیادی برخوردار می باشد و ضرورت مصرف دایمی، باعث گردیده آن را در فصل غیر زراعی و در واحدهای گلخانه¬ایی کشت نمایند. از آنجاییکه جهت کنترل افات و بیماریهای رایج در خیار از سموم شیمیایی استفاده می گردد،مصرف مکرر و بی رویه از آن، مدیریت صحیح در کاربردآفت کش ها و همچنین بررسی باقی مانده سموم مورد استفاده را حائز اهمیت می نماید. از سوی دیگر کاربرد کنترل بیولوژیک در گلخانه ها می تواند پرورش گیاهان سالم و تضمین کیفی و کمی محصول را به ارمغان اورد. با توجه به تازه خوری این محصول ،بررسی عادات مصرفی در بین مصرف کنندگان و همچنین آموزش و اطلاع رسانی در خصوص سلامت محصول خیار و آزادی عمل مصرف کنندگان در رابطه با خرید این محصول باآگاهی از خواص مفید محصولات ارگانیک هر چند گرانتر، اهمیت موضوع را دو چندان می سازد، تحقیق حاضر به بررسی اقتصادی و مقایسه کمی و کیفی خیار
گلخانه¬ای حاصل از کنترل شیمیایی و کنترل بیولوژیک از دیدگاه مصرف کنندگان پرداخته و از نوع تحقیقات کاربردی و توصیفی می باشد. جامعه آماری ۳۲۰ نفر از مصرف کنندگان محصول خیار در میادین منتخب شهر تهران و شیوه اجرای آن به صورت میدانی و با استفاده از پرسشنامه می باشد. در روایی پرسشنامه از نظرات اساتید و برای سنجش اعتبار آن از طریق محاسبه آلفای کرنباخ برای هر یک از متغیرها استفاده گردید. با استفاده از آزمون کای اسکوئر و ضریب همبستگی پیرسون بین متغیرهای وابسته (میزان درآمد،میزان تحصیلات و میزان گسترش کاربرد کنترل بیولوژیک) و مستقل (ترجیحات در مصرف، دفعات مصرف، مقدار مصرف، مقدار خرید هفتگی، ویژگیهای خرید، خرید با کیفیت و قیمت مختلف، نقش عوامل مدیریتی، اقتصادی، فرهنگی و آموزشی، تمایل به خرید، تمایل به پرداخت بیشتر جهت خرید محصولات ارگانیک و تمایل به ایجاد و خریداز غرفه) مشخص شد، بین اکثر متغیرهای فوق به جزمصرف بصورت تازه خوری و خریدبه میزان دو کیلوگرم در هفته روابط آماری وجود دارد. در بررسی کیفی در مطالعات آزمایشگاهی نیز وجود سم دیازینون در دو نمونه(خیاربا پوست و شستشوشده وپوست خیار شستشونشده) از شش نمونه مورد مطالعه محرز گردید.