بررسي ميکروپالئونتولوژي و ميکروفاسر يس سرازند ت يرگران در بررت تخرت اركران، جنوب باختري بجنورد و مقاشسه آن با رخساره ارگونين در اروپا
1394/03/03 12:33:45
مقطع : کارشناسی ارشد
دانشگاه : دانشگاه ازاد اسلامي واحد مشهد
تاریخ دفاع : 1388/06/31
اساتید راهنما : دكتر عليرضا عاشوري
اساتید مشاور : دكتر علي اصغر آريايي
اساتید داور : دكتر عباس قادري
مشاهده سایر پایان نامه های مرتضي طاهرپور خليل آباد
در اين پايان¬نامه برشي از سازند تيرگان در جنوب غرب شهرستان بجنورد، اطراف روستاي اركان مورد مطالعه قرار گرفت. واحدهاي سنگ شناسي عمده سازند تيرگان در برش مورد مطالعه از سنگ آهكهاي االيتي و بيوژنيك، ميان لايه¬هاي شيل و مارن، آهكهاي مارني، شيلهاي آهكي و مختصري ماسه¬سنگ تشكيل شده است. مرز زيرين اين سازند با سازند شوريجه به صورت پيوسته و تدريجي و مرز فوقاني آن با سازند سرچشمه به صورت پيوسته و هم¬شيب مي¬باشد. ضخامت سازند تيرگان در برش مورد مطالعه 30/195 متر مي¬باشد كه تماماً با خصوصيات ارائه شده از رخساره اورگونين مطابقت مي¬كند.
بررسيهاي ميكروپالئونتولوژي در برش فوق منجر به شناسايي43 جنس و 31 گونه از فرامينيفرها، 39 جنس و 19 گونه از جلبكها گرديد كه تماماً مؤيد سن بارمين- آپسين مي¬باشند. بعلاوه، مطالعات جلبكها در برش تخت اركان منجر به معرفي تعداد 1 جنس و 5 گونه جديد از گروه جلبكهاي سبز گرديد. همچنين تعداد 7 جنس و گونه از خارپوستان، 1 جنس و گونه از بازوپايان و 2 جنس و گونه از دوكفه¬ايها از برش فوق مورد شناسايي قرار گرفتند. تعدادي از جنس و گونه¬هاي ماكروفسيل و ميكروفسيل گزارش شده از سازند تيرگان در برش فوق براي اولين بار از ايران معرفي شدند.
بررسي ريز رخساره¬هاي برش مذكور، نشان دهنده محيطهاي جزر و مدي، لاگون، سد و درياي باز است، از اينرو محيط رمپ داخلي بعنوان محيط رسوب¬گذاري سازند تيرگان معرفي شد.
با توجه به شواهد سنگ¬شناسي، فسيل شناسي و رخساره¬اي ارائه شده در اين پايان نامه، وجود رخساره اورگونين در شمال شرق ايران، حوضه رسوبي كپه داق به طور صد در صد تائيد و نهايتاً شواهد فوق با مقاطع تيپ اين رخساره در اروپا مقايسه گرديدند.