بررسی اثر نانوذرات نقره بر تغییرات فعالیت آنزیم لاکتات دهیدروژناز٬ فسفو کراتین کیناز و آلکالن فسفاتاز در رت نر نژاد ویستار
1394/03/20 00:39:50
مقطع : دانشجوی کارشناسی ارشد
دانشگاه : دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان
تاریخ دفاع : 1391/07/02
اساتید راهنما : دکتر نوشین نقش
اساتید مشاور : امیرمسعود مشایخ
اساتید داور : دکتر علی نوری
مشاهده سایر پایان نامه های سمانه خدادادی
مقدمه : این بسیار شناخته شده است که نانوذرات نقره در بسیاری از برنامه های کاربردی در سلامتی انسان اهمیت دارند. اندازه ذرات نانو می تواند منجر به تفاوت هایی در ویژگی های فیزیکوشیمیایی آنها در مقایسه با ذرات با اندازه بزرگ تر شود. نانوذرات اخیرا به دلیل ویژگی های منحصر به فرد خود مورد توجه قرار گرفته اند اما با توجه به نبود مستندات دقیق درباره سمیت نانوذرات نقره این تحقیق با هدف بررسی تاثیر نانوذرات نقره برتغییرات آنزیم های لاکتات دهیدروژناز، فسفوکراتین کیناز و آلکالن فسفاتاز و تغییرات هیستولوژیک کبد و قلب انجام شد.
مواد و روش : در این مطالعه کلوئید نانونقره با غلظت های۵۰،۱۰۰،۲۰۰و PPm ۴۰۰ به رت های نر ویستار که در پنج گروه هشت تایی تقسیم شدند در پنج روز متوالی تزریق شد. سپس سه ، هشت و دوازده روز پس از آخرین تزریق خونگیری انجام شد و در پایان نمونه بافتی ازکبدو قلب تهیه شد و جهت بررسی بافت قلب با هماتوکسیلین –ائوزین و بافت کبد با روش نقره رنگ آمیزی شد و به منظور بررسی تاثیر نانونقره بر آنزیم لاکتات دهیدروژناز، فسفوکراتین کیناز و آلکالن فسفاتاز در روزهای مختلف از آزمون آنالیز واریانس دوطرفه استفاده شد و ۰۵/۰>P معنی دار در نظر گرفته شد.
نتایج: نتایج بررسی حاکی از افزایش لاکتات دهیدروژناز در غلظت PPm ۵۰ در روز هشتم است اما با توجه به معنادار نبودن میزان لاکتات دهیدروژناز دراین گروه وبقیه گروه ها (۱۹۲/۰= P) احتمالا مدت زمان بیشتری برای بررسی این آنزیم لازم است. تیتر کراتین کیناز به جز روز¬هشتم ¬در¬غلظت¬ PPm ۵۰ در بقیه گرو ها افزایش داشت که البته هیچ یک از این مقادیر معنادار نبودند (۸۴۱/۰=P). مشابه نتایج صورت گرفته تیتر آلکالن فسفاتاز نیز در گروه در یافت کننده غلظت PPm ۵۰ در روز هشتم از سایر گروه ها و روزها بیشتر بود اما باز هم سطوح معناداری را نشان نداد(705/0=P) لذا به نظر می رسد برای بررسی بیشتر به مدت زمان بیشتری برای مواجهه با نانوذرات نقره نیاز است. بررسی هیستولوژیک بافت کبد نیز نشان دهنده تخریب لوبول های کلاسیک طناب های رماک و وسیع تر شدن سینوزوئیدها و آسیب مورفولوژیک هپاتوسیت ها و بافت قلب نیز دچار تغیر در هسته ها و فیبریلاسیون شده است.
کلمات کلیدی: نانوذرات نقره ،لاکتات دهیدروژناز، فسفوکراتین کیناز ،آلکالن فسفاتاز