مقطع : کارشناسی ارشد
دانشگاه : علوم قرآنی آمل
تاریخ دفاع : 1393/06/31
اساتید راهنما : سید معصوم حسینی
اساتید مشاور :
اساتید داور : سید عبدالله اصفهانی
مشاهده سایر پایان نامه های قاسم رحمتی
چکيده
موضوع سبک زندگی در بین موضوعات مختلف و مسائل متنوّع قابل طرح، از اهمّیّت بیشتری برخورداراست، زیرا پاسخ برخی از مهم ترین مسائل اجتماعی و سیاسی امروز، جوامع در گرو نوع برخوردی است که با موضوع سبک زندگی خواهند داشت . سبك زندگیای كه اسلام ارائه میدهد، طرح مهندسی ويژهای را برای كاربرد در زندگی فردی و اجتماعی فراهم میكند.
در این پایان نامه به دنبال برتری سبک زندگی اسلامی بر سبک زندگی غربی هستیم که در چهار فصل به رشته تحریر در می آید. در فصل اول کلیّات ومفهوم شناسی سبک زندگی ازدید کارشناسان غربی وعلمای اسلامی مورد بررسی قرار گرفت. در فصل دوّم، تحت عنوان مبانی سبک زندگی غرب، ضمن معرفی برخی مواضع جریانهای غرب، نگرش وفلسفۀ غرب در خصوص خدا وانسان وزندگی، مورد بررسی قرار گرفت. در فصل سوّم، ضمن تعاریف برخی مبانی اسلامی در خصوص خدا وانسان وزندگی، مواضع آیات وروایات وبرخی علمای اسلامی در خصوص موارد مطروحه مورد بررسی وتحلیل قرارمی گیرد. تحلیل دیدگاه قرآن وروایات و متفکّران اسلامی در این فصل ودر فصل چهارم به عنوان وجوه افتراق واشتراک و معیار برتری سبک زندگی اسلامی بر سبک زندگی غرب، با ایده ها ومفاهیمی همچون: عقلانیّت، توسعۀ اقتصادی، سبک زندگی اسلامی، دموکراسی، آزادی و برابری وبرخی مبانی دیگر، مورد تحلیل وبررسی قرار می گیرد.
در مسألهی سبک زندگی، لازم است از یک طرف ما تعریفی از سبک زندگی تراز الگوی اسلامی پیشرفت ارائه دهیم، و مبناهای این تعریف را تبیین نماییم. از طرف دیگر، باید مبناهایی را مشخص کنیم که میتواند سبک زندگی اسلامی را به خطر بیندازد. باید دیدگاه انسانشناسی اومانیستی را تبیین نماییم و با استفاده از انسانشناسی الهی، شیوهی زندگی اسلامی را برگزینیم.
واژگان کلیدی : قرآن- روایات- اسلام – سبک زندگی اسلامی- سبک زندگی غربی