
مقطع : کارشناسی
دانشگاه : دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان
تاریخ دفاع : 1386/10/30
اساتید راهنما : مهندس قائمی
اساتید مشاور :
اساتید داور :
مشاهده سایر پایان نامه های مجید جنگی زهی
با توجه به اين كه الگوريتم هاي ژنتيك زير شاخه اي از بحث هوش مصنوعي است . در ابتدا و قبل از آغاز چكيده ي متن اصلي نگاهي كوتاه داريم به تاريچه و المان هاي هوش مصنوعي .
[1 ] نگاهي به هوش مصنوعي
نخستين جرقههاى هوش مصنوعى به سالهاى
بعد از جنگ جهانى دوم باز مىگردد. زمانى كه آلن تورينگ در سال 1950 آزمايشى مبنى بر اين كه آيا ماشين قادر است با فرآيندهاى مغز انسان رقابت نمايد ، مطرح كرد . در اين سال با روى كار آمدن برنامههاى بازى شطرنج و ساخت اولين روباتها و استفاده از زبانهاى برنامهنويسى در اروپا و آمريكا، تحقيقات در زمينه هوش مصنوعى به جنبههاىانسانى نزديكتر شد.
به زبانى ساده، هوش مصنوعى، دانش ساختن ماشينها يا برنامههاى هوشمند است. هوش مصنوعى، شاخهاى از علم كامپيوتر است و در واقع تلفيقى از سه فناورى و گرايش مطرح؛ يعنى شبكههاى عصبى،سيستم -هاي استدلال فازى و الگوريتم تكاملى مىباشد.
شبكههاى عصبى، تقليدى از سيستم فيزيكى و عصبى انسان است. سيستم فازى، الگويى از تفكر و الگوريتمهاى تكاملى، برداشتى از نحوه بقا و انطباق موجودات با طبيعت است.
اما آلن تورينگ، هوشمندى را به گونهاى ديگر تعريف كرده است. وى با انجام آزمايشى كه سالها بعد با نام «تست تورينگ» مشهور شد و بيشتر همانند يك بازى بود، توانست روشى براى تشخيص هوشمندى ارائه دهد.
فرض كنيد شما در آزمايش تورينگ شركت كردهايد. در اين صورت، بايستى در يك سوى يك ديوار حايل قرار گيريد؛ به گونهاى كه تنها از طريق يك دستگاه تلهتايپ (بدون استفاده از صوت)، با شخصى كه در آن سوى ديوار قرار دارد و هويت او براى شما مشخص نيست، قادر به برقراري ارتباط باشيد .
در مدت زمان انجام آزمايش، ميان شما و آن شخص مكالماتى صورت مىگيرد. حال اگر پس از انجام آزمايش به شما گفته شود شخصى كه در آن سوى ديوار قرار داشته و به سؤالات شما پاسخ مىداده، يك ماشين بوده است، در آن صورت، ماشين مورد نظر، يك ماشين هوشمند خواهد بود؛ اما چنانچه در طول انجام آزمايش، به مصنوعى بودن آن پى ببريد، مطابق ديدگاه تورينگ، ماشين، هوشمند نيست.
بدين ترتيب، تورينگ در اين آزمايش، مشخصه مهم هوشمندى را توانايى
. پردازش و درك زبان طبيعى مطرح نمود
در تعريفى ديگر، هوش مصنوعى، مطالعه روشهايى براى تبديل كامپيوتر به ماشينى است كه بتواند اعمال انجام شده توسط انسان را انجام دهد.
با توجه به تعريف فوق، منظور از موجود هوشمند، موجودى شبيه انسان
. و يا ابزار يا ماشينى است كه مىتواند به انسان شبيه شود
هر چند انسان، هوشمندترين موجود ى است كه مىشناسيم، اما تنها
موجود هوشمند عالم نخواهد بود. از طرفى تمامى اعمال انسان نيز هوشمندانه و برتر از موجودات ديگر نيست؛ به طورى كه در بسيارى از جنبههاى ادراكى و حسى، همچون قدرت بينايى و شنوايى، موجودات ديگر از انسان بيشتر است .
برخي بر اين باور هستند كه كامپيوتر هاي امروزي را مي توان در رده ي ابزار هاي هوشمند قرار داد ، البته هوشمندي اين ابزار برخلاف هوشمندي انسان ها است . مي توان گفت تفاوت اصلي هوشمندي طبيعي و هوشمندي مصنوعي در تفاوت بين سادگي فوق العاده و پيچيدگي فوق العاده است !!!