اثرات استفاده از ضایعات ماکارونی با و بدون استفاده آنزیم بر قابلیت هضم ایلئومی پروتئین و برخی فاکتورهای خونی در جوجه های گوشتی
1394/05/14 17:10:30
مقطع : کارشناسی ارشد
دانشگاه :
تاریخ دفاع :
اساتید راهنما :
اساتید مشاور :
اساتید داور :
مشاهده سایر پایان نامه های سجاد باغبان ژافر
این پژوهش به منظور ارزیابی چهار سطح ضایعات ماکارونی شامل سطوح: صفر،20،10 و30 درصد و دو سطح صفر و 5% آنزیم بر قابلیت هضم ایلئومی پروتئین و برخی پارامترهای خونی جوجه های گوشتی سویه تجاری راس 308 با استفاده از طرح فاکتوریل 4×2 با 8 تیمار و 3 تکرار انجام شد.مصرف خوراک و افزایش وزن به صورت دوره ای اندازه گیری و ضریب تبدیل غذایی محاسبه گردید.ضایعات ماکارونی تنها در دوره پایانی تاثیر معنی داری بر مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی داشت(p<0/05) و تاثیر مثبتی بر آلبومین، پروتئین تام و HDL خون در تیمارهای 10 و 30 درصد مشاهده شد(p<0/05).افزودن آنزیم به جیره در افزایش وزن دوره رشد اثر معنی داری داشت(p<0/05).اثرات متقابل ضایعات و آنزیم تاثیری بر ضریب تبدیل غذایی دوره رشد نداشت(p>0/05) اما باعث ایجاد اختلاف معنی دار در قابلیت هضم ایلئومی پروتئین در تیمار 10 درصد ضایعات شد(P<0/05).